Biyografi Ara

Yıldırım Demirören Kimdir? Biyografi

 

Yıldırım Demirören
Yıldırım Demirören, 1964 yılında İstanbul'da doğdu. Babası iş adamı Erdoğan Demirören, annesi Tülin Demirören’dir. İlköğreniminin ardından Leysen Amerikan Okulu’ndan mezun olarak öğrenimini tamamladı.

Babası'nın başında bulunduğu Demirören Şirketler Grubu'nun başkan vekilliği görevinde bulundu. Demirören Grubu'na bağlı şirketler, Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz, Milgaz, Güneşgaz, Demirören Tüp A.Ş., Dem-Al, Demirören Ağır Sanayi, Demirören Enerji ve Parsat. Grup şirketleri LPG, otomotiv yedek parça, ağır sanayi, enerji, eğitim ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Yıldırım Demirören, 24 Temmuz 1991 tarihinde Revna Demirören ile görkemli bir düğün ile evlendiler. Yelda ve Erdoğan adlarında ikizleri ve bir çocuğu daha vardır.

2000-2002 ve 2002-2004 dönemlerinde Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeliği, Asbaşkanlık ve Futbol Şube Sorumluluğu görevlerinde bulundu. 2004 yılında başkan Serdar Bilgili'nin görevi bırakması üzerine Beşiktaş'ın başkanlığına seçildi ve Futbol Federasyon'u başkanı olana kadar başkanlığını sürdürdü.

Yıldırım Demirören, 26 Şubat 2012 tarihinde Mehmet Ali Aydınlar'dan sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nun 41. başkanı olarak seçildi. Türkiye'de kulüp başkanlığı, Kulüpler Birliği başkanlığı ve federasyon başkanı olan tek kişi olmuştur.
Yıldırım Demirören Kimdir? Biyografi Yıldırım Demirören Kimdir? Biyografi Biyografistan Yıldırım Demirören Hayatı, Yıldırım Demirören Biyografi, Yıldırım Demirören Nereli ve Kaç Yaşında Yıldırım Demirören , 1964 yılında İstanbul'da doğdu. Babası iş adamı Erdoğan Demirören, annesi Tülin Demirören’dir. İlköğreniminin ar... 4.5 5

Hiç yorum yok: