Biyografi Ara

Hulki Saner Kimdir? Biyografisi

 

Hulki Saner
Hulki Saner, 24 Temmuz 1925 yılında İstanbul'da doğdu. Kimya Fakültesi'ni bitirdikten sonra 1944 yılında ABD’ye giderek, 1 yıl kimya ihtisası yaptı. Yurda dönüşünde İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan Bölümü'ne girip mezun oldu.

Hulki Saner,  İstanbul Operası’nda ses sanatçısı olarak görev aldı ve besteler yaptı."Tosca" operasında "Scardia" rolünü oynadı. 1956 yılında,"Kalbimin Şarkısı" ve "Beş Hasta Var" filmlerine fon müzikler hazırlayarak sinemaya girdi.

Aynı yıl,"Sanat Film"i kurarak yapımcılığa geçti ve "Pusu" filmini yaptı. Daha sonra;"Arı Film","Bronz Film" ve son olarak Saner Film şirketini kurdu.1958'de "Sevmek Günah Mı?" filmiyle yapımcılığının yanı sıra yönetmen de oldu.Çoğunlukla müzikal komedi filmlerini yönetti.

Türk Sineması'nın en çok film çeken yönetmenlerinden biri olmasına karşın, belirli kalitenin üstüne çıkıp ilginç filmlere imzasını atamadı. Seyirciyi sadece güldüren ve vakit geçirten konulu filmleri yönetti. Yönettiği filmlerin çoğunun senaryosunu kendi yazan Hulki Saner, bazı filmlerinde kendisine de küçük roller verdi. Saner Film Şirketi olarak film dağıtımcılığı da yaptı. Sadri Alışık'ın başrol oynadığı Turist Ömer filmleri ile büyük başarı kazanmıştır.

Hulki Saner, 20 Temmuz 2005 tarihinde 79 yaşında vefat etti.
Hulki Saner Kimdir? Biyografisi Hulki Saner Kimdir? Biyografisi Biyografistan Hulki Saner Hayatı, Hulki Saner Biyografi, Hulki Saner Nereli ve Hakkında Bilgi... Hulki Saner , 24 Temmuz 1925 yılında İstanbul'da doğdu. Kimya Fakültesi'ni bitirdikten sonra 1944 yılında ABD’ye giderek, 1 yıl ki... 4.5 5

Hiç yorum yok: