Biyografi Ara

Hüseyin Peyda Kimdir? Biyografisi

 

Hüseyin Peyda
Hüseyin Peyda, 27 Ocak 1920 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Yeşilçam'ın sert yüzü olarak akıllarda kalan Hüseyin Peyda, birçok filmde başrol oynamasının yanı sıra yeşilçamda birçok filmde de kötü adam olarak karşımıza çıktı. Cüneyt Arkın'ın oynadığı neredeyse her filmde rol aldı. Ayrıca; Ferdi Tayfur, Türkan Şoray, Mahmut Tuncer, Hülya Avşar ile birçok filmde rol aldı.

Hüseyin Peyda, film çevrelerinde, oynadığı filmlerden elde ettiği kazancını kendi yönettiği filmlere yatıran gerçek bir sinema sevdalısı olarak tanındı. Zamanında ticaret ile uğraşmış, bir ara ''Türkyolu'' isimli bir dergi çıkartmış sonrada bir film şirketi kurmuştur. 

Hüseyin Peyda, Hüseyin Kazasfil adı ile senaryolar yazıp Hüseyin Örmen adı ile filmler çekti.

Hüseyin Peyda, 30 Temmuz 1990 tarihinde akciğer kanseri nedeniyle 71 yaşında İstanbul'da vefat etti. Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.

Hüseyin Peyda Kimdir? Biyografisi Hüseyin Peyda Kimdir? Biyografisi Biyografistan Hüseyin Peyda Hayatı, Hüseyin Peyda Biyografi, Hüseyin Peyda Hakkında Bilgi... Hüseyin Peyda , 27 Ocak 1920 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Yeşilçam'ın sert yüzü olarak akıllarda kalan Hüseyin Peyda, birçok filmde... 4.5 5

Hiç yorum yok: