Biyografi Ara

Nedim Otyam Kimdir? Biyografisi

 

Nedim Otyam
Nedim Otyam, 1919 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı’nın trompet dalını 1942’de bitirdi ve Cumhurbaşkanlığı Filarmoni Orkestrası’nda görev yapmaya başladı. Bir yandan da koro yönetmenliği yapan Nedim Otyam, Ankara Radyosu Çocuk Korosu'nu ve Ankara Halkevi’nin orkestrasını ve korosunu yönetti.

Nedim Otyam, 1950 yılında İstanbul’a yerleşti. 1952'de Barbaros Film şirketini kurdu ve Türkiye’de yapımı gerçekleştirilen filmlere orkestra müziği desteği verdi. Bu alanda çalışma yapan ilk Türk bestecisi oldu.

Aralarında Karanlıkta Uyuyanlar, İsyancılar, Seyyit Han ve Kaçıklık Diploması'nın da bulunduğu 100'den fazla filmin müziğini besteledi. 1952 yılında, Türk sinemasında toprak ağalığı konusunu işleyen ilk film olan Toprak'ın yönetmen ve yapımcılığını üstlendi.

Nedim Otyam, 1974-1984 yılları arasında İstanbul Belediye Konservatuarı’nın müdürlüğünü üstlendi. Bu dönemde konservatuar'ın Sultanahmet’ten Kadıköy’deki Hal Binası'na taşınmasını ve bu mekanın bir müzik okuluna uyarlanmasını sağlamıştır. 1976’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünde "Film Müziği" dersleri vermeye başladı; 1986 yılında emekliye ayrıldı.

Nedim Otyam'ın Sanay Otyam ile evliliğinden olan Ali Otyam adında bir oğlu vardır. 

Nedim Otyam, 6 Mart 2008 tarihinde İstanbul'da vefat etti. Kabri, İçerenköy Mezarlığı’ndadır.

Nedim Otyam Kimdir? Biyografisi Nedim Otyam Kimdir? Biyografisi Biyografistan Nedim Otyam Hayatı, Nedim Otyam Biyografi, Nedim Otyam Nereli ve Hakkında Bilgi... Nedim Otyam , 1919 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı’nın trompet dalını 1942’de bitirdi ve Cumhurbaşkanlığı Filarmoni O... 4.5 5

Hiç yorum yok: