Biyografi Ara

Ogün Sanlısoy Kimdir? Biyografisi

 

Ogün Sanlısoy
Ogün Sanlısoy, 1971 yılında Gölcük'te doğdu. Babasının görevi dolayısıyla pek çok farklı bölge ve şehirde geçen ilkokul yıllarından sonra Fenerbahçe Lisesi'nde ortaokul ve liseyi okudu. 1988 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümüne girdi ve mezun oldu.

Ogün Sanlısoy, 1989 yılında yakın arkadaşı Kubilay Özvardar ile birlikte hazırladığı akustik dinleti onun ilk sahne deneyimiydi. Bu yıllarda Sugar Mice grubuyla çalışmaya başladı ve ilk demo kaydını gerçekleştirdi. Daha sonra çeşitli amatör gruplarda solist olarak çalıştı.

Ogün Sanlısoy,  1992 yılında Pentagram'a katıldı ve aynı yıl çıkan Trail Blazer albümünde vokaliyle yeraldı. Türkiye'de ve yurtdışında Pentagram'la pek çok konser gerçekleştirdi. 1993 ve 1994 yıllarında Hıbır ve Rock dergilerinin okuyucuları tarafından Yılın En İyi Erkek Rock Şarkıcısı Solisti seçildi.

Ogün Sanlısoy, 1994-95 yıllarında Gür Akad'ın kurduğu Klips grubunda solist olarak yer aldı ve bu grupla çeşitli konserler verdi. 1995 yılında piyasaya çıkan Özlem Tekin'in Kime Ne adlı ilk albümünde besteci, enstrümanist ve süpervisor olarak çalıştı. 1999 yılında ilk solo albümü olan Korkma'yı çıkardı. 2004 yılında ise ikinci solo albümü "O Gün" ün çıkardı. Bu albümün kayılarında davul ve defte Timur Kurşunoğlu, elektrik,akustik gitar ve e-bow'da Faruk Kavi, bas gitarda ise Umut Arabacı Ogün Sanlısoy'a eşlik etmiştir.

2006 yılında piyasa sürdüğü Üç adlı albümünde Pentagram grubundan arkadaşları Metin Türkcan ve Tarkan Gözübüyük ile çalıştı. Bu albümle birçok dergi tarafından yılın en iyi rock müzik vokalisti seçildi. 2007 yılında Korkma albümünü 3 parçanın yeni versiyonlarıyla ve el kamerasıyla albüm kayıtları sırasında yaptığı çekimlerin dvd si ile birlikte tekrar çıkardı.Korkma parçasının yeni versiyonunda Hayko Cepkin ile düet yaptı. 2008 yılında rock müzik grubu Almora'nın Kıyamet Senfonisi albümündeki İyiler Siyah Giyer parçasında vokaliyle yer aldı. 2009 yılında Büyüdük Aniden isimli single , daha sonra da Yukarıya Bak isimli single yayınlandı. Ayrıca rap şarkıcısı Killa Hakan la Volume Maximum albümü için bir düet yaptı.

Ogün Sanlısoy, 7 Şubat 2011 tarihinde 4.solo albümü Ben i yayınladı. Albümün prodüktörlüğünü Volkan Başaran yaparken albümde Sanlısoy'a, gitarda Aytek Akçakaya, bas gitarda Sertan Coşkun, davullarda ise Sertan Soğukpınar eşlik etti. Albümün kayıtları 5 ayrı stüdyoda gerçekleştirildi. Masteringi ise dünyaca ünlü grupların masteringlerini yapan Helsinki finnfox stüdyolarında Mika Jussila tarafından yapıldı. Miksleri ise Uğur Memiş yaptı. Albümde 13 parça bulunmakta ve bu parçaların 12 tanesinin söz ve müziği Ogün Sanlısoy'a ait. Ayrıca söz ve müziği Selahattin Sarıkaya'ya ait olan ve Erkin Koray'ın sesiyle hepimizin aklına kazınmış parçalardan Anma arkadaş'ın yeni düzenlemesi de albümde yer almakta.

Albümün ilk klip parçası Mahir Akyol tarafından Avunmak Zor isimli parçaya çekildi. Albümün imaj fotoğraflarında ise yine Mehmet Turgut imzası var.

Ogün Sanlısoy, 2011 yılında Türk Rock Metal müzik grubu İklim’in Girdap albümündeki Girdap parçasında vokaliyle yer aldı.Aynı yıl içerisinde Pop şarkıcısı Nilüfer 12 Düet isimli Rock albümünde Ogün Sanlısoy Hey Gidi Günler adlı parçada Nilüfer ile düet yaptı.

Albümleri

Pentagram ile



Trail Blazer (1992)

Solo


Korkma 1999
O Gün 2004
Üç 2006
Korkma 07 (2007
Ben 2011
Akustik 2012
Ogün Sanlısoy Kimdir? Biyografisi Ogün Sanlısoy Kimdir? Biyografisi Biyografistan Ogün Sanlısoy , 1971 yılında Gölcük'te doğdu. Babasının görevi dolayısıyla pek çok farklı bölge ve şehirde geçen ilkokul yıllarından s... 4.5 5

Hiç yorum yok: