Biyografi Ara

Parla Şenol Kimdir? Biyografisi

 

Parla Şenol
Parla Şenol, 7 Mayıs 1956 yılında İstanbul'da doğdu. Sanatçı bir ailede yetişti. Babası müzisyen Armağan Şenol, onun dayısı Necdet Mahfi Ayral onun kızı Jeyan Mahfi Ayral Tözüm, erkek kardeşi ise müzisyen Arda Şenol'dur. Namık Kemal İlkokulunda başladığı eğitimine İtalyan Kız Orta Okulu ve Site Kolejinde devam etti. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitirdi. 9 yıl bale yaptı.

Parla Şenol, 5 yıl solfej, bir yıl piyano dersi aldı. Bir artist yarışmasında ‘çocuk artistler’ kategorisinde 260 çocuk arasından oy birliği ile birinci seçildi. Böylece 5 yaşında sinemaya başladı, 12 yaşında sinemayı bırakan sanatçı sanat çalışmalarına ara verdi. 17 yıl şarkıcılık yaptı. 7 tane 45’lik plak çıkardı. 4 tiyatro oyununda oynadı. 1981 yılında seslendirme yapmaya başlayan Parla Şenol, halen birçok yapımda seslendirme yapmaya devam etmektedir.

İtalyanca, İngilizce, Fransızca bilen Parla Şenol, 1983 yılında, “Profesyonel Turist Rehberi” brövesini alarak, 3 dilde, 8 yıl aralıksız turist rehberliği yaptı. Daha sonra sanat yaşamına geri dönen sanatçı 2000 yılından itibaren dizilerde oynamaya başlayan Parla Şenol, birçok dizide rol aldı.

2008 yılı sonunda da Yalçın Menteş ile birlikte oynadığı Eros Pansiyon adlı komedi ile tiyatroya da dönüş yaptı. 

Parla Şenol, 1984 yılında Nazar bey ile evlendi. 1992 doğumlu Aras isimli bir çocuk annesidir.

Yakın zamanda, Gani Müjde'nin Pis Yedili dizisinde Salça'nın Teyzesi karakterini canlandıran Parla Şenol, 2013 yılında Reşat Nuri Güntekin'in eserinden uyarlanan Çalıkuşu adlı dizide Besime karakterini canlandırdı.
Parla Şenol Kimdir? Biyografisi Parla Şenol Kimdir? Biyografisi Biyografistan Parla Şenol Hayatı, Parla Şenol Biyografi, Parla Şenol Nereli ve Kaç Yaşında, Parla Şenol Hakkında Bilgi... Parla Şenol , 7 Mayıs 1956 yılında İstanbul'da doğdu. Sanatçı bir ailede yetişti. Babası müzisyen Armağan Şenol, onun dayısı Necdet Ma... 4.5 5

Hiç yorum yok: