Biyografi Ara

Yılmaz Köksal Kimdir? Biyografisi

 

Yılmaz Köksal
Yılmaz Köksal, 15 temmuz 1939 yılında Kırşehir'de doğdu. İlkokulu bitirerek Osmaniye'den İstanbul'a geldi ve Tophane Sanat Enstitüsünde okudu. Bir süre gemilerde çalışarak Avrupayı dolaştı. Tunç Başaran'ın, Orhan Kemal'in eserinden sinemaya uyarladığı Murtaza filmi ile tanındı.

Yılmaz Köksal, uzun bir zaman ikinci derecede rollerde oynadıktan sonra 1970 de Çetin İnanç’ın yönettiği “Çeko” filminde başrole yükseldi. Filmin başarısıyla halkın beğenisini kazanıp, macera filmlerinin aranan oyuncusu ve sinema tarihinin sevilen oyuncularından biri oldu.

Senaryosunu Mehmet Arslan'ın yazdığı ve başrollerini Canan Perver ile paylaştığı “Aybiçe Kurt Kız”, o dönem Türk sinemasının ürettiği ender kült filmler arasındadır. (Film de Türk obasına hain saldırıda bulunan barbarlar, herkesi öldürürler. Türk kahramanı Aybiçe "Kurt Kız" bu katliamın öcünü almaya yemin eder.)

1965-2005 yılları arasında 182 filmde oynayan Yılmaz Köksal, bir çok filmin de senaryosunu yazmıştır. Özel televizyonların çoğalmasıyla birlikte sinema ve dizi filmlerinde oyunculuk hayatına devam etmektedir.

Yılmaz Köksal, 22 Ekim 2015 tarihinde kanserden dolayı hayatını kaybetti.
Yılmaz Köksal Kimdir? Biyografisi Yılmaz Köksal Kimdir? Biyografisi Biyografistan Yılmaz Köksal Hayatı, Yılmaz Köksal Biyografi, Yılmaz Köksal Nereli ve Hakkında Bilgi... Yılmaz Köksal , 15 temmuz 1939 yılında Kırşehir'de doğdu. İlkokulu bitirerek Osmaniye'den İstanbul'a geldi ve Tophane Sanat En... 4.5 5

Hiç yorum yok: