Biyografi Ara

Bedirhan Gökçe Kimdir? Biyografisi

 

Bedirhan Gökçe
Bedirhan Gökçe, 21 Mart ??? tarihinde Ardahan'lı memur ailesinin 6. Çocuğu olarak Ankara’nın bir gecekondu mahallesinde doğdu.

Bedirhan Gökçe, 7 yıl boyunca okul tatillerinde TRT’de çaycı olarak çalıştı. 1988 yılında TRT'nin açtığı seslendirme sınavlarında başarı göstererek TRT’de memur olmuş ve günümüze kadar seslendirdiği onlarca parçalarla ve şiirlerle tanındı.

Sanatçı birçok özel televizyon kanalında şiirlerini seslendirdiği programlar yaptı. Ayrıca TRT'de yayınlanan Bedirhan Gökçe ile gecenin kıyısında adlı programı sundu.


Bedirhan Gökçe, 1993 den itibaren özel radyolarla geceleri şiir okudu. 1995’in sonunda Hulki Cevizoğlu’nun teklifi ile Kanal 6′nın haberlerini okumak üzere memuriyetten istifa etti. Bir dönem Kanal 6’nın haberlerini seslendirdi. 1996 da Kanal A’da radyo programı yapmaya karar verdi. Yine aynı sene 1996 da bir şiir albümü yaptı. Reklâm, film, belgesel seslendirdi.

İlk şiir albümü “Üçüncü Sayfa Şiirleri” 1999 yılında çıkmıştır. “Başım Gözüm Üstüne”, “Güle Yazdım…” ve “Adam Kavga’da Belli Olur” adını taşıyan şiir albümlerini Moral Prodüksiyon’dan çıkaran sanatçı bu albümüyle şiirdeki yerini pekiştirirken Kral TV 2005 Video Müzik Ödülleri’nde “Şiir Dalında Birincilik” ödülünü aldı.

Askerliğini yaptıktan sonra Eylül 2000 de Radyo Tatlıses’e geçti ve bu sebeple Ankara’dan İstanbul’a taşındı. Ama bu arada “Kanal A” televizyonundaki “Damlayan Mısralar” adlı programına da devam etti.

2005 de ‘Şifalı Hüzünler’ adlı kitabını çıkarttı. 2005 de Radyo Tatlıses’den ayrılarak hemen ardından Best FM’e geçti.

1998 yılında Ankara’nın yerel televizyonu Kanal A’da yaptığı şiir programıyla, kültür programları dalında RTGD TV OSCAR’ları ödülünü kazandı.

Damlayan Mısralar adlı TV programıyla Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin “2000 yılı Radyo TV oskarları” ödülü ile Kültür Sanat dalında yılın en iyi televizyon programcısı oldu.

Bedirhan Gökçe 2003 yılında “A.G.A” adlı yönetmenliğini Andaç Haznedaroğlu'nun yaptığı TV dizisinde rol almıştır.

Bedirhan Gökçe, son olarak Kral Fm'de şiir programları yapmaktadır.
Bedirhan Gökçe Kimdir? Biyografisi Bedirhan Gökçe Kimdir? Biyografisi Biyografistan Bedirhan Gökçe , 21 Mart ??? tarihinde Ardahan'lı memur ailesinin 6. Çocuğu olarak Ankara’nın bir gecekondu mahallesinde doğdu. Bedi... 4.5 5

Hiç yorum yok: