Biyografi Ara

Celal Yonat (Arap Celal) Kimdir? Biyografisi

 

Arap Celal
Celalettin Yonat (Arap Celal), 1922 yılında Sivas'ta doğdu. İlkokuldan sonra çalışma hayatına atıldı. Bir süre Burhaneddin Tepsi ve İsmail Dümbüllü topluluklarında çalıştı.

1948'de figüran olarak sinema oyunculuğuna başladı ve daha çok Arap Celal ismi ile tanındı. Kemal Sunal filmlerinden de tanınan Celal Yonat, yapımcı Kayahan Arıkan, çektiği bazı filmlerde onu filmin yardımcısı olarak gösterdi. Foto romanlarda da oynadı. 300 den fazla filmde rol aldı.

Celal Yonat, son yıllarında Behçet Nacar'ın Beyoğlu'nda bulunan film-foto roman çekimi yapılan dairesinin bakıcılığını yaptı. Yeşilçam'ın sevilen, sayılan oyuncusu olarak yer aldı. Yaşamı geçim sıkıntıları içinde geçti.

Celal Yonat (Arap Celal), 29 Aralık 1993 tarihinde İstanbul'da vefat etti.

Celal Yonat (Arap Celal) Kimdir? Biyografisi Celal Yonat (Arap Celal) Kimdir? Biyografisi Biyografistan Celal Yonat (Arap Celal) Hayatı, Celal Yonat (Arap Celal) Biyografi, Celal Yonat (Arap Celal) Hakkında Bilgi... Celalettin Yonat (Arap Celal) , 1922 yılında Sivas'ta doğdu. İlkokuldan sonra çalışma hayatına atıldı. Bir süre Burhaneddin Tepsi ve İ... 4.5 5

Hiç yorum yok: