Biyografi Ara

Emin Boztepe Kimdir? Biyografi

 

Emin Boztepe
Emin Boztepe, 17 Temmuz 1962 yılında Eskişehir'de doğdu. 1964'te Emirdağ'ın Bağlıca köyünden göçmen olarak Almanya'ya giden babası tarafından 1966'da Almanya'ya götürüldü. Almanya'da 17-18 yaşlarında sokak kavgaları nedeniyle Taekwondo, Karate, Wing Tsun, Judo gibi dövüş teknikleri öğrenmeye merak saldı.

"Ben dövüş felsefesine ve tümüyle zekayla ilgili bir spor olan Wing Tzun üzerine eğildikçe, bunlarla ilgili okumaya ve düşünmeye başladıkça aradığım huzuru buldum." diyen Boztepe, Wing Tzun konusunda dünyaca bilinen bir ustadır.

Dövüş sanatları dışında sinema konusunda da çalışmaları vardır. Co-prodüktör olarak 'Anna Karenina', 'Rich and Famous' aynı zamanda co-prodüktör olarak da yer aldığı filmlerdir.

Emin Boztepe, oyuncu olarak bazı sinema filmler ve dizilerde rol almıştır. 2006 yılında Son Osmanlı Yandım Ali filminde ki Güro karakterini canlandıran Emin Boztepe, 2014 yılında Alper Çağlar'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği Panzehir isimli filmde başrolde oynadı. Filmde ayrıca Cüneyt Arkın, Murat ArkınÖykü Gürman, Ali Aksöz gibi önemli oyuncularda rol aldı.

Emin Boztepe, bir dönem ünlü İngiliz aktrist Jacqueline Bisset ile uzun süreli bir aşk yaşadı.

Filmografisi

2014 Panzehir - Kadir Korkut
2009 Kanımdaki Barut
2008 Alia
2007 Pusat
2006 Son Osmanlı Yandım Ali - Güro
Emin Boztepe Kimdir? Biyografi Emin Boztepe Kimdir? Biyografi Biyografistan Emin Boztepe Hayatı, Emin Boztepe Biyografi, Emin Boztepe Nereli ve Kaç Yaşında, Emin Boztepe Hakkında Bilgi... Emin Boztepe , 17 Temmuz 1962 yılında Eskişehir'de doğdu. 1964'te Emirdağ'ın Bağlıca köyünden göçmen olarak Almanya'ya gid... 4.5 5

Hiç yorum yok: