Biyografi Ara

Nedim Doğan Kimdir? Bİyografisi

 

Nedim Doğan
Nedim Doğan, 2 Eylül 1945 yılında Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde doğdu. Asıl mesleği öğretmenlik olan Nedim Doğan, 1966 yılında Bakırköy Halkevi'nde tiyatroya başladı ve 1982 yılına kadar öğretmenlikle tiyatroyu bir arada yürüttü. 1982 yılında öğretmenlikten istifa ederek Ercan Yazgan - Bülent Kayabaş tiyatrosunda profesyonel oldu.

Nedim Doğan, ayrıca Çevre Tiyatrosu, Nokta Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Yasemin Yalçın Tiyatrosu gibi özel tiyatrolarda çalıştı. 40'a yakın televizyon dizisi ve sinema filminde rol aldı. Daha çok Levent Kırca'nın Olacak O Kadar dizisindeki tiplemeleri ve Yasemin Yalçın'ın Yasemince dizisinde ki komiser rolleri ile akıllarda kaldı. Ayrıca bazı dizi ve filmlerin de senaryolarını yazdı.

Nedim Doğan, İstanbul'da kanser tedavisi gördüğü hastanede 25 Ocak 2010 tarihinde vefat etti.

Nedim Doğan Kimdir? Bİyografisi Nedim Doğan Kimdir? Bİyografisi Biyografistan Nedim Doğan Hayatı, Nedim Doğan Biyografi, Nedim Doğan Hakkında Bilgi... Nedim Doğan , 2 Eylül 1945 yılında Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde doğdu. Asıl mesleği öğretmenlik olan Nedim Doğan, 1966 yılında Bakı... 4.5 5

Hiç yorum yok: