Seyhan Arman Kimdir? Biyografisi

 

Seyhan Arman
Seyhan Arman, 26 Şubat 1980 yılında Adana'da doğdu. Dilruba Saatçi ve Engin Alkan'dan oyunculuk eğitimi alan Seyhan Arman, 1994 yılında tiyatro ile oyunculuğa başladı.

1997 yılında Böyle mi Olacaktı? adlı dizi ile ekran karşısına çıkan Seyhan Arman, Yeditepe İstanbul, Melekler Adası ve Menekşe ile Halil gibi dizilerde rol aldıktan sonra daha çok sinema filmlerine ağırlık verdi.

Teslimiyet adlı filmindeki rolü ile 22. Ankara Uluslarası Film Festivali kapsamında Jüri Oyunculuk Özel Ödülü ve Güneşi Gördüm filmindeki rolü ile 23. Uluslararası Singapur Film Festivali kapsamında En İyi Performans Ödüllerine layık görüldü.

Seyhan Arman, oyunculuğun yanı sıra drag queen gösterileri yapmaktadır. Aynı zamanda bir insan hakları aktivistidir.

Filmografisi

1997 Böyle mi Olacaktı?
2001 Yeditepe İstanbul
2004 Sil Baştan
2004 Melekler Adası - Alev
2005 Beyza'nın Kadınları
2007 Menekşe ile Halil - Cici
2008 Hiç - Şarkıcı
2008 Transgenders
2008 Gitmek: Benim Marlon ve Brandom
2009 Teslimiyet - Hayat
2009 Akasya Durağı - Nurcan
2009 Teleferik - Seyhan - Kısa Film
2010 Güneşi Gördüm - Fifi - Drag queen
2010 Ezan Çiçeği - Patroniçe - Kısa Film
2010 Gelin - Kısa Film
2010 Peki - Kısa Film
2011 Papaz Kimde - Ajlan
2011 Kolpaçino: Bomba - Vokalist
2011 Kibrit - Kısa Film
2011 Gassal - Gassal - Kısa Film
2011 Komik Bir Aşk Hikayesi
2012 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Dernek Başkanı Alev
2012 Vuslat - Burcu - Kısa Film
2013 Sislerin İçinde - Hanife - Kısa Film
2015 Adı İnsan - Matmazel Coco
2015 Nerdesin Aşkım - Kısa Film
Seyhan Arman Kimdir? Biyografisi 4.5 5 Kybalion Seyhan Arman Hayatı, Seyhan Arman Biyografi, Seyhan Arman Nereli ve Kaç Yaşında Seyhan Arman , 26 Şubat 1980 yılında Adana'da doğdu. Dilruba Saatçi ve  Engin Alkan 'dan oyunculuk eğitimi alan Seyhan Arman, 199...

Hiç yorum yok: