Biyografi Ara

Suzan Emine Kaube Kimdir? Biyografi

 

Suzan Emine Kaube Kimdir Biyografi
Suzan Emine Kaube, 1942 yılında İstanbul-Pendik'te doğdu. İstanbul'da Erenköy Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite talebesi iken, bir Alman mühendisi ile tanıştı ve 1964'te evlenerek Almanya'ya gitti.

Önce Ulm ve batı Berlin'e, daha sonra da Hamburg'a yerleşti. Suzan Emine Kaube, Hamburg'da yeniden üniversite eğitimine devam etti ve pedagoji, sosyoloji ve politika okudu.

Almanya'daki Türk çocuklarının Almanca ve Matematik öğretti ve onları lise ve üniversiteye hazırladı. Alman öğretmenlerle IPTS enstitüsünde doçent olarak lisan ve kültür farkı üzerinde Türkçe ders verdi. Daha sonra bu tez üniversitesinin gazetesinde yayınlandı. Öğrencilerinin azalmasıyla kendini yazıya verdi. Avrupa Edebiyat Ödülü sahibidir.

Resim dersleri de aldı. Bunlar meşhur ressamlardan özel dersler olarak gerçekleşti. Sergilerini Almanya ve Türkiye'de defalarca tekrarladı. En çok çalıştığı alanlar soyut, kolaj teknikte ve de postmodern olarak tanımlanabilir.

Suzan Emine Kaube, evli ve 2 çocuk annesidir.

Suzan Emine Kaube Eserleri

Uyuyan Göl - Şiir
Tanz im Westwind - Öykü, Almanca
Auf türkisgrünen Flügeln - Roman- Almanca
Heimlich und kühl - Şiir - Almanca
Turkuvaz Kanatlılar - Roman
Suzan Emine Kaube Kimdir? Biyografi Suzan Emine Kaube Kimdir? Biyografi Biyografistan Suzan Emine Kaube Hayatı, Suzan Emine Kaube Biyografi, Suzan Emine Kaube Kitapları ve hakkında bilgi Suzan Emine Kaube , 1942 yılında İstanbul-Pendik'te doğdu. İstanbul'da Erenköy Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite... 4.5 5

Hiç yorum yok: