Biyografi Ara

Taha Akyol Kimdir? Biyografi

 

Taha Akyol
Taha Akyol, 1946 yılında Yozgat'ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Yozgat'ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yazarlık mesleğine 1977 yılında Her gün gazetesinde başladı. 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminde bulundu.

Taha Akyol, darbe sonrasında tutuklandı ve uzunca bir süre Mamak Cezaevi'nde yattı. Askeri mahkemede yargılandı ve beraat etti. Yankı dergisinde, Tercüman, Meydan ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. 80'li yılların ortalarından itibaren Türk milliyetçisi çizgiden uzaklaşarak muhafazakar-liberalizme yöneldi. Siyasi ve iktisadi olarak kendisi tam bir klasik liberal iken, kültür ve dış politika alanında sağ-kanat yaklaşımı benimsemektedir.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi mütevelli heyeti üyesi olan Taha Akyol, halen CNN Türk program yapımcısı ve Hürriyet gazetesi'nde yazar olarak çalışmaktadır. Taha Akyol evli ve 2 çocuk babasıdır. Gazeteci ve yazar Mustafa Akyol'un babasıdır.

Taha Akyol Kitapları

Atatürk'ün İhtilal Hukuku
Demokrasiden Darbeye Babam Adnan Menderes
Ortak Acı 1915 Türkler ve Ermeniler
Ama Hangi Atatürk
Medine'den Lozan'a
Kitaplar Arasında
Hariciler ve Hizbullah, İslam Toplumlarında Terörün Kökleri
Mezhep ve Devlet, Osmanlı'da ve İran'da
Hayat Yolunda, Gençler İçin Anılar ve Öneriler
Bilim ve Yanılgı
1980'lerde Türkiye
Azerbaycan, Sovyetler ve Ötesi
Bilim ve Yanılgı
Haricîlik ve Şia
Hayat Yolunda
Lenin'siz Komünizm
Politikada Şiddet
Sovyet Rus Stratejisi ve Türkiye (2 cilt)
Tarihten Geleceğe
Osmanlı Mirasından Cumhuriyet Türkiyesi'ne
Taha Akyol Kimdir? Biyografi Taha Akyol Kimdir? Biyografi Biyografistan Taha Akyol Hayatı, Taha Akyol Biyografi, Taha Akyol Nereli, Taha Akyol Kitapları ve hakkında bilgi... Taha Akyol , 1946 yılında Yozgat'ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Yozgat'ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk F... 4.5 5

Hiç yorum yok: