Biyografi Ara

Tuncer Necmioğlu Kimdir? Biyografisi

 

Tuncer Necmioğlu
Tuncer Necmioğlu, 17 Aralık 1936 yılında Diyarbakır'da doğdu. Tıp Fakültesi’nde ve İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören sanatçı, öğrencilik yıllarında sanata ilgi duyarak tiyatroya başladı. Halk Oyuncuları'nın kurucularından olan Tuncer Necmioğlu, aynı zamanda bu toplulukta genel sanat yönetmenliği ve oyunculuk da yapmıştır.

Ayrıca; Devlet Tiyatroları, Arena, AST, ve Küçük Sahne'de de oyuncu olarak çalışan Tuncer Necmioğlu, kamera karşısına da geçerek, birçok filmde oyuncu, yönetmen ve senarist olarak yer almış, bir filmin müziğini yapmıştır. Uluslarararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (AICT) Türkiye Merkezi (TEB) üyesi olan sanatçı; tiyatro konusunda yetkin bir isim olmakla tanınmaktaydı.

1980 yılında TRT'nin ilk renkli filmi, negatifleri tümüyle 'kaybolduğu' için yayımlanamayan "Orman"ın yönetmenliğini de yaptı.

1999'da İşçi Partisi'nden Beyoğlu Belediye Başkan adayı oldu fakat seçimleri kazanamadı. Sanat yaşamında politik olmaya önem veren Tuncer Necmioğlu 1985 yılında Devlet Tiyatrosu'nda görevliyken gözaltına alındı. 17 gün boyunca sorgulandı.

Tuncer Necmioğlu, 20 Ağustos 2006 tarihinde vefat etti. Kabri Hasdal Mezarlığı'ndadır.
Tuncer Necmioğlu Kimdir? Biyografisi Tuncer Necmioğlu Kimdir? Biyografisi Biyografistan Tuncer Necmioğlu Hayatı, Tuncer Necmioğlu Biyografi, Tuncer Necmioğlu Hakkında Bilgi... Tuncer Necmioğlu , 17 Aralık 1936 yılında Diyarbakır'da doğdu. Tıp Fakültesi’nde ve İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören s... 4.5 5

Hiç yorum yok: