Biyografi Ara

Yavuz Karakaş Kimdir? Biyografisi

 

Yavuz Karakaş
Yavuz Karakaş, 24 Mart 1937 yılında Gaziantep'da doğdu. Ortaokul mezunudur. 1960 yılından itibaren Yeşilçam’da jön karakter rollerinde oynamaya başladı.

1964 yılında Çanakkale Aslanları, 1965'te Sadri Alışık, Gönül Yazar ve Çolpan İlhan ile birlikte oynadığı Kocamın Nişanlısı, 1967'de Türkan Şoray ile Bir Dağ Masalı, Kemal Sunal ile İyi Aile Çocuğu, Şark Bülbülü, İnek Şaban bazı önemli filmleri arasındadır.

Yavuz Karakaş, 1970 senesinde Yeşilçamdaki s**s filmleri furyası başlayınca, sinemaya küserek filmlerine ara verdi ve Almanya’ya, Hamburg’a gitti. Sonra Türkiye'ye döndü. Eskiden okuyuculuk yaptığı için alt yapısı olduğundan, film yerine 2 plak doldurdu, 4 parça okudu.

Yavuz Karakaş, 2002 yılında Sibel Can'ın başrolde oynadığı Berivan adlı dizide Merdan Ağa rolünü canlandıran Yavuz Karakaş, son olarak 2012 yılında Karadavut filminde rol aldı.

Oyunculuk çalışmalarına devam eden Yavuz Karakaş, ayrıca oğlu ile birlikte bir fotoğraf stüdyosu da işletmektedir.

Yavuz Karakaş Kimdir? Biyografisi Yavuz Karakaş Kimdir? Biyografisi Biyografistan Yavuz Karakaş Hayatı, Yavuz Karakaş Biyografi, Yavuz Karakaş Nereli ve Kaç Yaşında, Yavuz Karakaş Hakkında Bilgi... Yavuz Karakaş , 24 Mart 1937 yılında Gaziantep'da doğdu. Ortaokul mezunudur. 1960 yılından itibaren Yeşilçam’da jön karakter rollerind... 4.5 5

Hiç yorum yok: