Biyografi Ara

Zeynep Aksu Kimdir? Biyografisi

 

Zeynep Aksu
Zeynep Aksu (Füsun Demiroğlu), 1951 yılında İstanbul'da dönemin tanınan iş adamlarından Cudi Demiroğlu'nun kızı olarak doğdu. Annesiyle babası ayrıldıktan sonra babasıyla yaşamaya başlayan Zeynep Aksu, İlkokuldan itibaren yatılı okulda okudu. Işık Lisesi'ne devam etti.

Çok tutucu olan babası söz vermesine rağmen kendisini okutmak için İsviçre'ye göndermekten vazgeçti. Bunun üzerine, onu kızdırmak için, Hürriyet Gazetesi'nin açtığı güzellik yarışmasına katıldı. 16 yaşındayken girdiği yarışmada "sinema güzeli" seçildi. Bunun sonucunda aldığı film tekliflerini değerlendirerek sinemaya adım attı.

Sinemada Zeynep Aksu adını kullanmaya başladı. Kısa bir dönem filmlerde oynamasına rağmen, oynadığı başrollerle akıllarda yer etti. O dönemde basın tarafından Türkan Şoray'a rakip gösterildi.

1972 yılında Üvey Ana filmindeki rolüyle, Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. 22 yaşındayken sinemayı bıraktı.

Kendisinden habersiz yarışmaya katıldığı için kendisiyle 5 yıl boyunca görüşmeyen babasıyla barıştı. Babasıyla tekneyle açıldıkları bir gün bütün resimlerini, ödüllerini ve sinemayla ilgili diğer her şeyini Büyükada'ya gidene kadar yırtarak Marmara Denizine attı. Bir süre babasıyla yaşadıktan sonra evlendi. Bu evliliği 2 yıl sürdü. İkinci evliliğinden bir oğlu oldu. 14 yıl süren bu evliliği de boşanmayla sonuçlandı.

Annesinin sonraki evliliğinden olan iki erkek kardeşinden küçüğü, yönetmen Ferzan Özpetek'tir.

Ayfer Tunç, Zeynep Aksu'nun sinemaya başlama öyküsüne, Ömür Diyorlar Buna adlı kitabında yer vermiş, öyküde Aksu'nun adını "Efsun" olarak değiştirmiştir.
Zeynep Aksu Kimdir? Biyografisi Zeynep Aksu Kimdir? Biyografisi Biyografistan Zeynep Aksu Hayatı, Zeynep Aksu Biyografi, Zeynep Aksu Nereli ve Kaç Yaşında, Zeynep Aksu Hakkında Bilgi... Zeynep Aksu (Füsun Demiroğlu) , 1951 yılında İstanbul'da dönemin tanınan iş adamlarından Cudi Demiroğlu'nun kızı olarak doğdu. Ann... 4.5 5

Hiç yorum yok: