Biyografi Ara

Metin Gürses Kimdir? Biyografi

 

Metin Gürses
Metin Gürses, 1945 yılında Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ni bitirdi. Doktora çalışmasını ABD'de Yale Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Princeton Üniversitei'nde ve Federal Almanya'da Max Planck astro-fizik enstitüsü'nde araştırmalarda bulundu. Türkiye'ye dönüşünde bitirdiği ODTÜ'de 1981 yılında doçent oldu.

TÜBİTAK'ta araştırma başuzmanı olarak çalışmaya başladı. Hiç simetrisi olmayan Einstein alan denklemlerinin çözülebilirliği isimli çalışmasıyla Einstein alan denklemlerinin bazı yapısal özelliklerinin aydınlatılmasına ve bu denklemlerin tümüyle entegre edilebilir bir sistem oluşturduğunun gösterilmesine yaptığı özgür uluslararası bilim dünyasının ilgisini çeken üst düzeydeki katkıları nedeniyle 1986 yılında Sedat Simavi Vakfı Fen Bilimleri Ödülü'nü kazandı. Matematiksel fizik, genel görelilik, gravitasyon gibi konulardaki çalışmaları ve bildirileri yurt dışında yayımlandı.
Metin Gürses Kimdir? Biyografi Metin Gürses Kimdir? Biyografi Biyografistan Metin Gürses Biyografi, Metin Gürses Hayatı, Metin Gürses Hakkında bilgi... Metin Gürses , 1945 yılında Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ni bitirdi. Doktora çalışmasını A... 4.5 5

Hiç yorum yok: