Biyografi Ara

Süleyman Soylu Kimdir? Biyografi

 

Süleyman Soylu Kimdir Biyografi
Süleyman Soylu, 21 Kasım 1969'da İstanbul'da doğdu. Aslen Trabzolu olan Soylu, İlköğretim'i İstanbul Gaziosmanpaşa'da Liseyi ise Plevne Lisesinde okudu.

İstanbul Üniversitesi'nde İşletme okurken, okul arkadaşları ile birlikte ticaret hayatına atılan Süleyman Soylu, daha sonra İMKB'de aracı kurumlarda çalıştı.

Siyasete 1987 yılında Doğru Yol Parti'sinin gençlik örgütünde başlayan Soylu, 1995 yılında Parti'nin Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı olarak Türkiye'nin en genç ilçe başkanı oldu.

1999 yılında DYP'den Belediye Başkanlığına aday oldu ancak kazanamadı. Daha sonra parti'nin İstanbul İl Başkanlığına getirildi. 2002 seçimlerinde de İstanbul'dan milletvekili aday oldu.

2007 genel seçimlerinde önce DYP ve ANAP birleşme çalışmaları sonunda Demokrat Parti kuruldu. Mehmet Ağar'ın genel başkanlığında girilen seçimlerde baraj'ın geçilememesinden dolayı Mehmet Ağar istifa etmesiyle yapılan olağanüstü kongrede Demokrat Parti genel başkanlığına seçildi.

2009 seçimlerinde hedef olarak daha önce alınan oy oranın üstüne çıkmayı hedefleyen Soylu, seçimlerden sonra yeterli oy oranı oluşmadığı için sözünde duramadığını söyleyerek genel başkanlık'tan çekildi. Parti'nin başına Hüsamettin Cindoruk seçildi.

12 Eylül 2010 referandumu döneminde Demokrasi Buluşmaları adı altında seminerler düzenleyerek ülkeyi dolaşan Süleyman Soylu, referandum'da neden evet denmesi gerektiği ile ilgili konuşmalar yaptı. Ancak bu durum onun partisinden ihraç edilmesine sebep oldu.

2012 yılında Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP'ye davet edilen Süleyman Soylu partide çeşitli görevlerde yer aldıktan sonra 7 Haziran 2015 tarihinde Trabzon'dan milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi. 1 Kasım 2015 tarihinde tekrar yapılan seçimlerde yeniden Trabzon Milletvekili olarak seçilen Süleyman Soylu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına getirildi. Ahmet Davutoğlu'nun istifasından sonra gelen Binali Yıldırım'ın başbakanlığından da görevine devam etti.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişim sonra sonran 31 Ağustos'ta istifa eden Efkan Ala'nın yerine İçişleri Bakanlığına getirilerek FETO/PDY ve PKK ile mücadelede büyük roller üstlendi. Halk tarafından da sevilen Süleyman Soylu görevini başarıyla yürütmektedir.

10 Nisan 2020 tarihinde Covid-19 salgını nedeniyle ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağına 2 saat önce duyuran Süleyman Soylu, duyuru sonrası fırınlar ve marketlerde oluşan kalabalıklar sonrasında birçok eleştiri ve hakarete maruz kaldı. Sonraki gün bir açıklama yaparak yaşananların sorumluğunu üzerine alarak istifa ettiğini açıkladı. Ancak 12 Nisan 2020 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası kabul edilmedi ve İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada Süleyman Soylu'nun bugüne kadar yaptığı terörle mücadele, uyuşturucuyla mücadele, deprem zamanında yaptıkları gibi birçok iyi şeyden bahsedilerek istifasının kabul edilmediği açıklandı.
Süleyman Soylu Kimdir? Biyografi Süleyman Soylu Kimdir? Biyografi Biyografistan Süleyman Soylu Hayatı, Süleyman Soylu Biyografi, Süleyman Soylu Nereli ve Kaç Yaşında, Süleyman Soylu Hakkında Bilgi Süleyman Soylu, 21 Kasım 1969'da İstanbul'da doğdu. Aslen Trabzolu olan Soylu, İlköğretim'i İstanbul Gaziosmanpaşa'da Lise... 4.5 5

Hiç yorum yok: