Biyografi Ara

Alina Boz Kimdir? Biyografisi

 

Alina Boz Biyografi
Alina Boz, 14 Haziran 1998 tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova'da doğdu. Annesi Rus, babası ise Türk kökenlidir. 7 yaşına kadar Rusya'da yaşana Alina Boz, babasının işinden dolayı 2005 yılında Türkiye'ye gelerek İstanbul'a yerleştiler.

İstanbul'da ilkokul başlayan Alina Boz, Türkiye'ye geldiğinde Türkçe pek fazla bilmiyordu ve burada öğrendi. Küçük yaşta dans ve tiyatro eğitimleri aldı. Havacılık meslek lisesinde okudu.

Bir oyunculuk ajansına kaydolan Alina Boz, dergi çekimleri ve reklam filmlerine oynadı. Avea reklamlarında Ata Demirer ile rol aldı. Murat Boz ile de Hey Girl dergisi için çekimlere katıldı. Murat Boz ile soyadları aynı olan Alina Boz'un akraba oldukları konuşuldu fakat aralarında hiçbir kan bağı bulunmamaktadır.

2013-2014 döneminde Hakan Yılmaz, Şebnem Bozoklu, Yeliz Şar, Tuluğ Çizgen, Sezai Aydın ve Çağlar Çorumlu ile birlikte Cesur Hemşire adlı dizide ekran karşısına çıkarak, Canan karakterini canlandıran Alina Boz, daha sonra Paramparça adlı dizide Hazal rolünü oynadı.

4 Mart 2016 tarihinde vizyona giren Zafer Algöz, Melek Baykal, Cihan Ercan, Algı Eke, Nursel Köse ve Necip Memili ile birlikte Kaçma Birader adlı komedi filminde rol aldı.

Alina Boz, 2018 yılından bu yana Sezen Aksu'nun oğlu Mithat Can Özer ile birliktedir.

24 Nisan 2020 tarihinde Netflix'te ilk sezonu yayınlanan Aşk 101 adlı dizide Mert Yazıcıoğlu, Kubilay Aka, Selahattin Paşalı, İpek Filiz Yazıcı, Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu, Müfit Kayacan, Bade İşçil ve Tuba Ünsal ile birlikte rol alan Alina Boz, Eda rolünü oynamaktadır.

Filmografisi

2020 Aşk 101 - Eda
2020 Ya Istiklal Ya Ölüm
2018 Elimi Bırakma - Azra
2017 Sevda'nın Bahçesi - Defne
2017 Bölük
2017 Vatanım Sensin - Prenses Anastasia Romanova
2016 Kaçma Birader - Melis Kahveci
2014-2016 - Paramparça - Hazal
2013 Cesur Hemşire - Canan

Hiç yorum yok: