Biyografi Ara

Almeda Abazi Kimdir? Biyografi

 

Almeda Abazi Kimdir Biyografi
Almeda Abazi, 13 Şubat 1992 yılında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da doğdu. İstanbul Özel Tarhan Koleji'nden mezun olduktan sonra İstanbul Aydın Üniversitesi Bilim Sanat Akademisi Oyunculuk bölümünü tamamladı. Ardından Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi.

2007 yılında Arnavutluk'ta düzenlenene Miss Tirana adlı güzellik yarışmasında 1. olan Almeda Abazi, 2008 yılında ise Arnavutluk Güzeli seçildi. Aynı yıl katıldığı Miss Globe Güzellik Yarışması'nda ise Kainat Güzeli seçildi. Mankenlik yapan ve Arnavutluk ile Türkiye arasında yaşayan Abazi, Türkiye'ye yerleşmeye karar vererek kariyerine burada devam etmeye karar verdi.

2009 yılında Konak adlı korku filminde Ogün Kaptanoğlu, Paşhan Yılmazel, Damla Debre, Sevil Uyar, Gökhan Çelebi, Kerem Fırtına ve Öykü Akay ile birlikte rol aldı. Filmde, Ezgi karakterini canlandırdı.

Dansa karşı özel bir ilgisi ve becerisi vardır. Katıldığı birçok programda dans eden Almeda Abazi, 2011 yılında 2. sezonu düzenlenen Yok Böyle Dans adlı yarışmaya katılarak; Özge Ulusoy, Helin Avşar, Alp Kırşan, Aydın, Altay, İlhan Mansız, Nez, İvana Sert, Cem Ceminay, Özlem Yıldız, Aşkın Nur Yengi, Hakan Peker, Şenol İpek ve Burcu Çetinkaya ile birlikte yarıştı.

2012 ve 2015 yıllarında Acun Ilıcalı'nın Survivor Ünlüler ve Gönüllüler adlı yarışma programına 2 defa katıldı.

Bir açıklamasında, Türkan Şoray ve Beyonce hayranı olduğunu dile getiren Almeda Abazi, ''Oyunculuğa geçersem benim için de Türkan Şoray kuralları geçerli olacak'' dedi. Ayrıca, Beyonce'a da rakip olabileceğini söyledi.

Abazi, Kick Boks yapan ve en sevmediği yemek bamya yemeği olan Almeda Abazi'nin 1,72 cm boyunda ve paraşütle atlamayı çok istediği biliniyor.

2014 yılında Osmanlı tarihinde Kanuni Sultan Süleyman dönemini konu alan Muhteşem Yüzyıl dizisinin son sezonunda Valeria'yı canlandırdı.

2015 yılından bu yana ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman ile birlikte olan Almeda Abazi, 13 Şubat 2017 tarihinde ABD'nin Los Angeles şehrinde Beverly Wilshire Hotel'de evlendi. 2019 yılında ise Efehan Sayışman adını verdikleri bir çocuğu dünyaya geldi.

Filmografisi

2013 Muhteşem Yüzyıl 4. Sezon -Valeria
2010 Şov Bizinıs
2009 Konak - Ezgi
2009 Ayrılık - Kayra
Almeda Abazi Kimdir? Biyografi Almeda Abazi Kimdir? Biyografi Biyografistan Almeda Abazi Hayatı, Almeda Abazi Biyografi, Almeda Abazi Nereli ve Kaç Yaşında, Almeda Abazi Hakkında Bilgi Almeda Abazi , 13 Şubat 1992 yılında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da doğdu. İstanbul Özel Tarhan Koleji'nden mezun olduktan so... 4.5 5

Hiç yorum yok: