Biyografi Ara

Barış Arduç Kimdir? Biyografisi

 

Barış Arduç Kimdir Biyografi
Barış Arduç, 9 Ekim 1987 yılında İsviçre'nin Scherzingen kentinde doğdu. Baba tarafında Fatsa, Anne tarafından ise Artvinli'dir. 2 erkek kardeşi vardır. Ailesi emlak sektöründe olan Barış Arduç, çocukluk yılları farklı şehirlerde geçti. İlkokulu Sakarya ve Gölcük'te, ortaokulu Bolu'da liseyi ise İstanbul'da tamamladı.

Yüzme, dalgıçlık ve futbol ile ilgilenen Barış Arduç, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonuna bağlı olarak İstanbul Şile'de 8 yıl cankurtaranlık yaptı.

Ayla Algan ile tanıştıktan sonra Ekol Drama'da kamera önü oyunculuk eğitimleri alan Arduç, Sadri Alışık Tiyatrosu'nda teatral eğitim de aldı. Oyunculuk kariyerine, 2011 yılında Ömür Gedik'in Paramparça adlı klibi ile ilk adımını attı.

2014 yılında yapımcılığını başrolde Gupse Özay'ın oynadığı Deliha adlı sinema filminde Cemil karakterini canlandırdı.

2014 yılından beri oyuncu Gupse Özay ile birlikte olan Barış Arduç, 2018 yılında Beykoz konaklarında bir ev alarak burada yaşamaya başladılar.

2015-2018 yılları arasında yayınlanan Kiralık Aşk dizisinde Elçin SanguSalih BademciMüjde UzmanSeçkin Özdemir ve Onur Büyüktopçu ile birlikte rol aldı. Dizide, Ömer İplik rolünü oynadı.

2019 yılında Star Tv'de Kuzgun adlı dizide başrolde rol alan Barış Arduç, 2020 yılında Çukur dizisine Erdenet ailesinin en küçükleri olan Arık Böke Erdenet karakteri ile dahil oldu. Dizide; Aras Bulut İynemliErcan KesalPerihan SavaşNur Sürer, Dilan Çiçek Deniz, Erkan Kolçak KöstendilRıza KocaoğluÖner Erkan, Cihangir Ceyhan, Kubilay AkaDamla Sönmez, Ece Yaşar, Cem Uslu, Uğur Yıldıran, Necip Memiliİrem AltuğBoncuk Yılmaz, Kadir Çermik, Mustafa Kırantepe, Hare SürelBurak Dakak, Aytaç Uşun'un rol alıyor.

Filmografisi

2020 Çukur - Arık Böke Erdenet
2019 Kuzgun - Kuzgun
2017 Mutluluk Zamanı - Mert
2015-2016 Kiralık Aşk - Ömer
2015 Racon: Ailem İçin - Tekin
2014 Sadece Sen - Ersin
2014 Deliha - Cemil
2013-2014  Bugünün Saraylısı - Selim
2012-2013 Benim İçin Üzülme - Ahmet
2011 Dinle Sevgili - Hakan
2011 Küçük Hanımefendi - Cenk
2011 Pis Yedili

Hiç yorum yok: