Biyografi Ara

Okan Selvi Kimdir? Biyografi

 

Okan Selvi Kimdir Biyografi
Okan Selvi, 16 Şubat 1967 yılında Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde doğdu. Uzun yıllardır tiyatro oyunculuğu ve eğitmenliği yapmakta olan Okan Selvi, Tiyatroa Kumpanyası ekibinde yer alıyor. Ayrıca dizi ve filmler de oyunculuk yapmaktadır.

2000-2003 yılları arasında TRT 1 'de yayınlanan Şebnem Sönmez, Engin Alkan, Tuba Erdem, Nuray Uslu, Ayça Mutlugil, Olgun Şimşek, Ruhi Sarı, Volkan Girgin ve Özlem Türkad ile birlikte rol aldığı, Yedi Numara adlı dizide canlandırdığı Haydar Ballıoğlu karakteri ile hafızlara kazındı. ''Heralde, Galiba, Sanırsam'' cümleleri ile bilinmektedir.
2009 yılında Mustafa Üstündağ ile Levent Üzümcü'nün başrolleri paylaştığı Abim adlı sinema filminde Celal rolünü oynadı.

Okan Selvi, 2016 yılında Kış Güneşi adlı dizide Reşat karakterini canlandırdı.

Yedi Numara dizisi 2020 yılında yeniden TRT ekranlarında her cumartesi 14:15'te yayınlanmaya başladı.

Filmografisi

2018 Ev Kira Semt Bizim - Savcı
2017 Söz - El Muğdar
2016 Kış Güneşi - Reşat
2014 Yolculuk
2014 Karadayı - Savcı
2013 Sana Bir Sır Vereceğim
2011 Yeniden Başla - Osman
2011 İnsan Aldandı - Hasan
2011-2012 Leyla ile Mecnun - Arif
2010 Halil İbrahim Sofrası - Babür
2010 Gönülçelen - Nizam
2009 Abim - Celal
2008 Üvey Aile - Uygar
2008 Cennetin Çocukları - Beşir
2008 48 Numara Sadık
2007 Çok Özel Tim - İdris Çalkara
2007 Hakkını Helal Et - Mahmut
2006 Köprü - Necati
2006 Ah Polis Olsam - İdris Çalkara
2005 Beşinci Boyut - Okul Müdür
2004 Sahra - Kahveci Kadir
2004 Kalp Gözü
2004 Kayıp Cennet İnsanları - Veli
2004 Gizli Dünyalar
2004 Büyü - Kız Babası
2002 Kısa Devre
2000 Üvey Baba - Ali
2000-2003 Yedi Numara - Haydar Ballıoğlu
1999 Köstebek - Fidyeci
1998 Üçüncü Sayfa - Figüran
1997 Yalan
1996 Ali : Sakın Arkana Bakma
1994 Kaygısızlar - Zeki

Hiç yorum yok: