Biyografi Ara

Özge Gürel Kimdir? Biyografisi

 

Özge Gürel Kimdir Biyografi
Özge Gürel, 5 Şubat 1987 yılında İstanbul'un Silivri ilçesinde doğdu. İlköğretim ve liseyi Silivri'de tamamlayan Özgü Gürel, bir süre Beykent Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde okuduktan sonra bırakarak tiyatro ve oyunculuk alanına eğitimler almaya başladı.

Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde oyunculuk eğitimleri alan Özge Gürel, Dijital Akademi'de kamera arkası ve Özay Fetch ile kamera önü oyunculuk eğitimleri aldı.

2010 yılında atv'de yayınlanmaya başlayan Kızım Nerede  adlı dizide Ece Uslu, Hüseyin Avni Danyal, Tolga Savacı, Burak Hakkı ve Özgül Kavruk ile birlikte ilk kez ekran karşısına çıkan Özge Gürel, Zeynep Demiray karakterini canlandırdı.

2014-2015 döneminde yayınlanan romantik komedi dizisi Kiraz Mevsimi'nde canlandırdığı Öykü Acar karakteri ile Future Fest Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncusu, Yeditepe 3. Dilek Ödülleri kapsamında Yılın En İyi Kadın Oyuncusu ve MGD 21. Altın Objektif Yılın En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödüllerini aldı. Dizi, İtalya, Peru, Endonezya, Polonya, Suudi Arabsitan, Pakistan ve Rusya gibi birçok ülke'de yayınlandı.

2017 yılında İlk Öpücük adlı romantik komedi filminde Murat Yıldırım ile başrolü paylaşan Özge Gürel, Bahar rolünü oynadı. Filmde;  Sadi Celil Cengiz, Gamze KaradumanHayrettin Karaoğuz ve Cezmi Baskın ile birlikte rol adlı.

Özge Gürel, 20 Eylül 2019 tarihinde gösterime giren Mustafa Kotan'ın yönettiği Annem adlı filmde Sumru Yavrucuk ile başrolde oynadı.

Kiraz Mevsimi dizisinde birlikte rol aldığı Serkan Çayoğlu ile bir süredir birlikte olan Özge Gürel, evlilik planları yapmaktadır.

Filmografisi

2019 Her Yerde Sen
2019 Annem - Nazlı
2018 Muhteşem İkili - Nilüfer
2018 Börü - Gökçe Demir
2017 İlk Öpücük - Bahar
2017 Yıldızlar Şahidim - Haziran
2017 Dolunay - Nazlı
2016 Organik Aşk Hikayeleri
2014 Kiraz Mevsimi - Öykü Acar
2014 Bizum Hoca - Kardelen
2013 Medcezir - Ada
2013 Muhteşem Yüzyıl - Rana Sultan
2012 Huzur Sokağı
2011 İnsan Aldandı
2010 Kızım Nerede - Zeynep Demiray

Hiç yorum yok: