Biyografi Ara

Melis Sezen Kimdir? Biyografi

 

Melis Sezen Kimdir Biyografi
Melis Sezen, 2 Ocak 1997 yılında İstanbul'un Silivri ilçesinde doğdu. Baba tarafı Makedonya göçmeni, anne tarafı ise Selanik göçmenidir. Liseyi, Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesinde okuyan  Melis Sezen, Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü mezunudur.

12 yaşında drama eğitimleri almaya başlayan Melis Sezen, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde de tiyatro ve oyunculuk eğitimleri aldı. Tiyatro'ya Silivri'de bulunan Ali Solmaz Tiyatrosu'nda başladı.

2016 yılında Hayat Bazen Tatlıdır adlı dizide oynadığı Asya Turan rolü ile ilk kez ekran karşısına çıktı. Ardından 2017-2018 sezonunda Siyah İnci dizisinde Ebru rolünü oynadı.

2 Kasım 2018 tarihinde gösterime giren ve Gizem rolünü oynadığı, Dünya Hali adlı sinema filminde Murat Dalkılıç ile başrolü paylaştı. Filmde; Serenay Aktaş, Eren Hacısalihoğlu ve Demet Gül ile birlikte rol aldı. Film sonrasında Murat Dalkılıç ile aşk yaşadığı gündeme gelse de böyle bir şey olmadığını söyledi.

2019 yılında Kanal D'de yayınlanan Leke adlı dizide Yasemin rolünü oynadı. 9 bölüm süren dizide; Burak Sevinç, Selen Uçer, Tolga Güleç ve Tuğçe Açıkgöz başrolleri paylaştı.

Melis Sezen, 2020 yılında İstanbul’un işgali, Meclis-i Mebûsan’ın dağıtılması, Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Kuvâ-yi Milliye hareketi ve Ankara’da yeni bir meclisin kuruluş süreçlerini konu alan Ya İstiklal Ya Ölüm adlı 12 bölümden oluşan mini dizide Nazan Hanım'ı canlandırdı. Dizide; İlker Kızmaz (Atatürk), Birkan Sokullu (Topkapılı Cambaz Mehmet Bey), Dolunay Soysert (Halide Edip Adıvar), Osman Sonant (Ali Fuat Cebesoy), Mehmet Özgür (Mehmet Akif Ersoy), Rıza Kocaoğlu (İhsan Pere), Deniz Celiloğlu (İsmet İnönü) ve Hilmi Cem İntepe (Galip Bey) ile birlikte rol aldı.

Filmografisi

2020 Kovala - Merve
2020 Ya İstiklal Ya Ölüm - Nazan
2019 Sevgili Geçmiş - Deren Kutlu
2019 Mucize 2 Aşk - Beren
2019 Leke - Yasemin Adıvar
2019 İçten Sesler Korosu - Öykü
2018 Bizim İçin Şampiyon - Esra Atman
2018 Tilki Yuvası
2018 Dünya Hali - Gizem
2017 Siyah İnci - Ebru
2016 Hayat Bazen Tatlıdır - Asya
Melis Sezen Kimdir? Biyografi Melis Sezen Kimdir? Biyografi Biyografistan Melis Sezen Hayatı, Melis Sezen Biyografi ,Melis Sezen Nereli ve Kaç Yaşında, Melis Sezen Hakkında Bilgi Melis Sezen , 2 Ocak 1997 yılında İstanbul'un Silivri ilçesinde doğdu. Baba tarafı Makedonya göçmeni, anne tarafı ise Selanik göçmen... 4.5 5

Hiç yorum yok: