Biyografi Ara

Toygan Avanoğlu Kimdir? Biyografi

 

Toygan Avanoğlu Kimdir Biyografi
Toygan Avanoğlu, 24 Eylül 1979 tarihinde İzmir'de doğdu. Babası müzisyen, Annesi öğretmen'dir. Spor Akademisi mezunu olan Avanoğlu, aynı zamanda eski bir milli basketbolcu'dur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde aldığı şan ve oyunculuk dersleri alarak, çocukluk yıllarından bu yana hayal ettiği tiyatro ve oyunculuk üzerine bir kariyere adım attı. İlk olarak, arkadaşları ile birlikte kurduğu ekipte skeç programları yaptı.

2012 yılında bir arkadaşı tarafından Düşman Kardeşler dizisinin yönetmenine önerilmesi sonrasında diziye İlker karakteri ile dahil oldu. 2014 yılında Start Tv'de yayınlanan Güzel Köylü dizisinde Bünyamin Kalas karakterini canlandırdı.

Toygan Avanoğlu, 9 Aralık 2016 tarihinde vizyona giren Öznur Serçeler, Füsun Demirel, Altan Erkekli, Anıl İlter ve Şota Arveladze ile birlikte rol aldığı, Hayati Tehlike adlı başrolde oynadı.

2017 yılında Deli Aşk adlı sinema filminde; Cem Yılmaz, Emrah Kaman, Pelin Akil, Şafak Pekdemir, Nilperi Şahinkaya, Burak Çetin, Zafer Algöz ve Hakan Altun rol aldı. Filmde, Fuat rolünü oynadı.

2019 yılında Rıfat Ilgaz'ın eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı serisinin günümüze uyarlanması ile yeniden çekilen Hababam Sınıfı Yeniden adlı sinema filminde La Minör Bülent karakterini canlandırdı. Filmde; Altan Erkekli, Tolga Deniz, Yusuf Çim, Fırat Albayram, Hande Katipoğlu, Sadi Celil Cengiz, Özge Özacar, Giray Altınok, Sami Aksu, Nazlı Pınar Kaya, Irmak Aydın, Mustafa Karaoğlu, Hasan Say, Hülya Duyar, Osman Alkaş, Deniz Yeşil Mavi, Nural Demirhan, Vural Ceylan rol aldı. 2020 yılında Hababam Sınıfı Yaz Oyunları filmi çekildi. 3 Nisan'da gösterime girmesi planlanan filmin corona virüs nedeniyle gösterim tarihi ertelendi. 20 Kasım 2020 tarihinde vizyona gireceği bildirisi yapıldı.

24 Ocak 2019 tarihinde gösterime giren Aslı İnandık'ın başrolde oynadığı, Aslı Gibidir adlı filmde Seyfi karakterini canlandırdı.

Toygan Avanoğlu, oyunculuk dışında tenis, basketbol, kayak ve okçuluk gibi bir çok spor ile ilgilenmektedir. Ayrıca müzik ile de iç içedir ve sözü ve müziği kendisine ait 35 kadar bestesi bulunmaktadır.

Filmografisi

2020 Hababam Sınıfı Yaz Oyunları - La Minör Bülent
2019 Kuzey Yıldızı - Sefer Kadıoğlu
2019 Hayatımız Film
2019 Geçmiş Olsun - Saffet
2019 Hababam Sınıfı Yeniden - La Minör Bülent
2019 Aslı Gibidir - Seyfi
2018 Sorma Neden
2018 Meleklerin Aşkı - Necmettin
2017 Yol Arkadaşım - Dr. Kamuran
2017 Deli Aşk - Fuat
2017 Babası
2017 Ayla: The Daughter of War - Pusan Subayı
2016 Hayati Tehlike - Hayati Tehlike
2016 Hanım Köylü - Koptagel
2014 Güzel Köylü - Bünyamin Kalas
2013 Kedi Özledi - Yaygaracı
2012 Düşman Kardeşler - İlker
2009 Kanal-İ-zasyon
Toygan Avanoğlu Kimdir? Biyografi Toygan Avanoğlu Kimdir? Biyografi Biyografistan Toygan Avanoğlu Hayatı, Toygan Avanoğlu Biyografi,Toygan Avanoğlu Nereli ve Kaç Yaşında, Toygan Avanoğlu Hakkında Bilgi Toygan Avanoğlu , 24 Eylül 1979 tarihinde İzmir'de doğdu. Babası müzisyen, Annesi öğretmen'dir. Spor Akademisi mezunu olan Avanoğl... 4.5 5

Hiç yorum yok: