Biyografi Ara

Yusuf Çim Kimdir? Biyografi

 

Yusuf Çim Kimdir Biyografi
Yusuf Çim, 26 Eylül 1991 yılında İstanbul'un Fatih ilçesinde doğdu. Ailesi Giresun'un Alucra ilçesindendir. 3 kardeşten ortancası Yusuf Çim'in 1 ablası ve 1'de abisi vardır. İlkokulu Cibali İlköğretim okulunda, ortaokulu Riyaziyeci Salih Zeki okulunda okudu. Beyoğlu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olduktan sonra girdiği, İstanbul Arel Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümü'nde okudu. Akademi 35,5 Sanat Evin'de de oyunculuk eğitimleri aldı.

Lise'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor Paf takımında stoper olarak 2 yıl futbol oynadıktan sonra pilot takım olan Fatih Hilal Spor Kulübüne transfer olarak 2,5 yıl da burada oynadı. Yaşadığı bir sakatlık sonrasında ise futbolu bıraktı.

2009-2012 yılları arasında mankenlik yapan Yusuf Çim; Media Markt, Eti, Avea, Blast, İpragaz, Castrol ve FHM dergisi katalog çekimlerinde modellik yaptı. 2010 yılında Avea ve Gs Mobile, 2011 yılında  ise Aksiyon Dergisi reklamlarında oynadı.

Yusuf Çim'in katıldığı bazı defileler; Fashion Week, Günsel Ülkü, Forever Young gibi defileler ile Damat, Kiğılı, Tween, Ralp Lauren, Hatemoğlu, Polo, Mango, Marks&Spencer gibi tanınmış markaların ürünlerini tanıtmak için podyuma çıkmıştır.

Demet Akalın'ın 2011 yılında çıkardığı Aşk adlı EP'sinde yer alan Aşk ve Sabıka adlı şarkıların kliplerinde oynadı.

Yusuf Çim, 2011 yılında katıldığı Best Model Of Turkey yarışmasında 2. oldu.

2013 yılında Olsun Bi Kere adı ile bir müzik albümü çıkardı. Almanya ve Belçika'da konserler verdi.

2014 yılında Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği Altın Objektif Ödülleri kapsamında En İy Çıkış Yapan Sanatçı Ödülü'nü aldı.

2014 yılında yayınlanan Ezra adlı dizide Rüveyda Öksüz ile başrolü paylaşan Yusuf Çim, Başkomiser Mustafa karakterini canlandırarak, ilk defa bir dizi de rol aldı.

Yusuf Çim, 2015 yılında Show TV'de yayınlanan Piramit adlı yarışma programında sunuculuk yaparken, Evrim Akın ve Gökhan Yıkılkan yarışmacı koçu olarak görev yaptı.

2015 yılında  yılında Start Tv'de yayınlanan Çilek Kokusu adlı dizide Burak Mahzaroğlu rolünü oynadı.

2016 Yılbaşı akşamı Show Tv de yayınlanan Sibel Can ile Yılbaşı Özel adlı  programın sunuculuğunu yaptı.

2017 yılında İçimdeki Fırtına adlı dizide Merve Boluğur, Gizem Karaca, Burak Yamantürk ve Tarık Papuççuoğlu ile başrolde oynayan Yusuf Çim, Emre Bademli karakterini canlandırdı.

2018 yılında Servet adlı dizide Bahar Şahin ile başrolde oynadı.

2019 yılında Rıfat Ilgaz'ın eserinden uyarlanan Hababam Sınıfı serisinin günümüze uyarlanması ile yeniden çekilen Hababam Sınıfı Yeniden adlı sinema filminde Yakışıklı karakterini canlandırdı. Filmde; Altan Erkekli, Tolga Deniz, Toygan Avanoğlu, Fırat Albayram, Hande Katipoğlu, Sadi Celil Cengiz, Özge Özacar, Giray Altınok, Sami Aksu, Nazlı Pınar Kaya, Irmak Aydın, Mustafa Karaoğlu, Hasan Say, Hülya Duyar, Osman Alkaş, Deniz Yeşil Mavi, Nural Demirhan, Vural Ceylan rol aldı. 2020 yılında Hababam Sınıfı Yaz Oyunları filmi çekildi. 3 Nisan 2020 tarihinde gösterime girmesi planlanan filmin corona virüs nedeniyle gösterim tarihi ertelendi. 20 Kasım 2020 tarihinde vizyona gireceği bildirisi yapıldı.

Yusuf Çim Evlilik ve İlişkiler

Bir dönem Çilek Kokusu dizisinde birlikte rol aldığı Demet Özdemir ile birlikte olan Yusuf Çim, Ekim 2016 tarihinde ayrıldı.

2019 yılından bu yana oyuncu Özge Özkaplan ile birliktedir.

Yusuf Çim Albümleri

2013 - Olsun Bi Kere

Filmografisi

2020 Hababam Sınıfı Yaz Oyunları - Yakışıklı
2019 Hababam Sınıfı Yeniden - Yakışıklı
2019 Bana Bir Aşk Şarkısı Söyle - Emre Akın
2018 Servet - Can Yiğit
2018 Bana Bir Şarkı Söyle
2017 İçimdeki Fırtına - Emre Bademli
2017 Seven Ne Yapmaz - Ozan
2016 Hanım Köylü - Ferit Sabit
2015 Çilek Kokusu - Burak Mazharoğlu
2014 Ezra - Başkomiser Tek Tabanca Mustafa
Yusuf Çim Kimdir? Biyografi Yusuf Çim Kimdir? Biyografi Biyografistan Yusuf Çim Hayatı, Yusuf Çim Biyografi, Yusuf Çim Nereli ve Kaç Yaşında, Yusuf Çim Hakkında Bilgi Yusuf Çim , 26 Eylül 1991 yılında İstanbul'un Fatih ilçesinde doğdu. Ailesi Giresun'un Alucra ilçesindendir. 3 kardeşten ortancası... 4.5 5

Hiç yorum yok: