Biyografi Ara

Civan Canova Kimdir? Biyografi

 

Civan Canova Kimdir Biyografi
Civan Canova, 28 Haziran 1955 tarihinde Ankara'da doğdu. Babası tiyatro yönetmeni Mahir Canova ve annesi Gündüz Sencer'dir. Küçük yaştayken anne ve babası boşanmış, annesi 1963 yılında Kartal Tibet ile evlenmiştir. İlkokuldan sonra yatılı olarak TED Ankara Koleji'nde yatılı olarak okuyan Civan Canova, 1973 yılında mezun oldu. 1974 yılında ise Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne girdi.

Konservatuar'da okuduğu dönemde Yılmaz Güney'in Arkadaş adlı sinema filminde Halil karakterini canlandırarak sinemaya adım attı. 1977 yılında Tarık Akan ve Müjde Ar'ın başrolde oynadığı Nehir adlı filmde Engin rolünü oynadı.

1978 yılında Konservatuvardan mezun olan Civan Canova, İstanbul Devlet Tiyatrolarından görev almaya başladı. Uzun yıllardır birçok tiyatro oyununda görev alan Civan Canova, yönetmenlik ve tiyatro oyunu yazarlığı yapmaktadır.

1996 yılında Bizim Aile adlı dizinin senaryosunu yazan Civan Canova, aynı zamanda dizide Ataç karakterini canlandırdı.

2000-2003 yılları arasında Çiçek Taksi dizisinde Artist Celal karakterini canlandırdı.

2014-2017 döneminde Paramparça dizisinde Rahmi Gürpınar rolünü oynarken; Erkan Petekkaya, Nurgül Yeşilçay, Barış Falay, Leyla Tanlar, Alina Boz, Burak Tozkoparan, Nursel Köse, Tolga Tekin, Ahu Yağtu, Hümeyra, Mine Tugay, Ceyhun Mengiroğlu ve Sinem Öztürk Uslu ile birlikte rol aldı.

27 Aralık 2019 tarihinde Netflix'te yayınlanan Beren Saat'in başrolde oynadığı ve Göbeklitepe'yi konu alan, Atiye dizisinde Atiye'nin babası Mustafa karakterini canlandırıyor. Dizide, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Başak Köklükaya, Melisa Şenolsun, Meral Çetinkaya, Cezmi Baskın ve Hazal Türesan ile birlikte rol aldı.

Civan Canova Evlilik

10 Haziran 1998 tarihinde  oyuncu Açelya Akkoyun ile evlenen Civan Canova, 5 Haziran 2002 tarihinde boşandı.

Filmografisi

2019 Atiye - Mustafa
2014-2016 Paramparça - Rahmi Gürpınar
2014 Her Sevda Bir Veda
2012 F Tipi
2012 Karadayı - Çetin
2011-2012 - Fatmagül'ün Suçu Ne? - Avukat Kadir
2010 Sensiz Yaşayamam - Muammer
2010 72. Koğuş - Katil Hilmi
2008 Sınıf - Şeref
2008 Ay Işığı - Yıldırım Duman
2007 Eksik Etek
2007 Arka Sokaklar - Narkotik Nazım
2006 Eve Dönüş - İşkenceci Polis
2006 Esir Kalpler - Ekrem Akerman
2005 Çeşm-i Bülbül
2004 Gece Yürüyüşü - Cüneyt
2003 Ömerçip - Celal
2000 Çiçek Taksi - Celal Kıraç
1997 Sır
1996 80. Adım - Sedat
1995 Bizim Aile - Ataç (Senarist ve Oyuncu)
1995 Sokaktaki Adam
1990 Yalancı Şafak
1986 Acı Lokma - Ömer
1986 Hırsız
1983 Yıkılan Gurur - Naci
1982 Berduşlar - Kenan
1981 Yaşamak Bu Değil - Fatih
1981 Mutlu Ol Yeter
1977 Nehir - Engin
1974 Arkadaş - Halil
Civan Canova Kimdir? Biyografi Civan Canova Kimdir? Biyografi Biyografistan Civan Canova Hayatı, Civan Canova Biyografi, Civan Canova Nereli ve Kaç Yaşında, Civan Canova Hakkında Bilgi Civan Canova , 28 Haziran 1955 tarihinde Ankara'da doğdu. Babası tiyatro yönetmeni Mahir Canova ve annesi Gündüz Sencer'dir. Küçük... 4.5 5

Hiç yorum yok: