Biyografi Ara

Dilan Çiçek Deniz Kimdir? Biyografi

 

Dilan Çiçek Deniz Kimdir Biyografi
Dilan Çiçek Deniz, 28 Şubat 1995 tarihinde Sivas'ta doğdu. İkisi de öğretmen olan Orhan Deniz ve Hale Temizyürek çifti'nin kızları olan Dilan Çiçek Deniz, lise yıllarında tiyatro ve oyunculuk dersleri alarak, lise son sınıfta katıldığı liseler arası tiyatro yarışmasında ödül aldı. 2010 yılında 15 yaşındayken, Güneşi Annem Sanırdım adlı bir şiir kitabı çıkardı. Ege Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümünü kazandı. Ancak daha sonra tekrar sınavlara girerek, Karşılaştırmalı Edebiyat bölümüne geçiş yaptı.

2014 yılında düzenlenen Elidor Miss Turkey Güzellik Yarışması'na katılarak 2. seçilen Dilan Çiçek Deniz, 2015 yılında ABD'nin Miami şehrinde düzenlenen Kainat Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmek üzere katıldı ancak bir derece elde edemedi.

2015 yılında Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde Ebru rolünü oynadı. Ancak dizi 13. bölümde final yapınca, Güneşin Kızları adlı diziye Elif karakteri ile dahil oldu.

2016-2017 döneminde Kanal D'de yayınlanan Bodrum Masalı dizisinde Su Ergüven rolünü oynarken; Timuçin Esen, Şevval Sam, Murat Aygen, Alperen Duymaz ve Hilmi Cem İntepe ile beraber rol aldı.

2017-2019 yılları arasında Çukur adlı dizide Sena karakterini canlandıran Dilan Çiçek Deniz, 60. bölümde diziden ayrıldı. Dizide; Aras Bulut İynemli, Ercan Kesal, Perihan Savaş, Nur Sürer, Erkan Kolçak Köstendil, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan, Burak DakakCihangir Ceyhan, Kubilay Aka, Damla Sönmez, Ece Yaşar, Cem Uslu, Uğur Yıldıran, Necip Memili, İrem Altuğ, Boncuk Yılmaz, Kadir Çermik, Mustafa Kırantepe, Hare Sürel, Barış Arduç, Aytaç Uşun'un rol alıyor.

19 Haziran 2020 tarihinde Türkiye'de yayınlanan ilk Netflix orjinal filmi olan Yarına Tek Bilet adlı romantik komedi filminde Leyla karakterini canlandırırken, Metin Akdülger ile başrolü paylaştı.

Filmografisi

2020 Yarına Tek Bilet - Leyla
2018 Yarım Kalan Aşklar
2017-2019 Çukur - Sena Koçovalı
2016 Bodrum Masalı - Su
2015 Tatlı Küçük Yalancılar - Ebru
2015 Güneşin Kızları - Elif
2013 Balayı
Dilan Çiçek Deniz Kimdir? Biyografi Dilan Çiçek Deniz Kimdir? Biyografi Biyografistan Dilan Çiçek Deniz Hayatı, Dilan Çiçek Deniz Biyografi, Dilan Çiçek Deniz Nereli ve Kaç Yaşında, Dilan Çiçek Deniz Hakkında Bilgi Dilan Çiçek Deniz , 28 Şubat 1995 tarihinde Sivas'ta doğdu. İkisi de öğretmen olan Orhan Deniz ve Hale Temizyürek çifti'nin kızlar... 4.5 5

Hiç yorum yok: