Biyografi Ara

Evrim Alasya Kimdir? Biyografi

 

Evrim Alasya Kimdir Biyografi
Evrim Alasya, 2 Ağustos 1979 tarihinde İzmir'de doğdu. 5 yaşında ritmik jimnastik yapmaya başlayan Evrim Alasya, İlköğretim ve liseyi İzmir'de tamamladıktan sonra Konak Belediye Tiyatrosu kurslarına katılarak oyunculuk eğitimi almaya başladı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Oyunculuk bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul'a gelerek 2003-2006 yılları arasında Pınar Çocuk Tiyatrosu'nda görev aldı. 2006 yılında ise Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer'in kurduğu Oyun Atölyesi’nde çalışmaya başladı.

İlk olarak Bir İstanbul Masalı ve Ihlamurlar Altında dizilerinde rol alan Evrim Alasya, 2008 yılında Mustafa Üstündağ'ın başrolde oynadığı, Muro : Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine adlı sinema filminde Fidan rolünü oynadı.

2010 yılında Gönülçelen dizisinde Balçiçek rolünü oynadı.

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni Sultan Süleyman'ın validesi Ayşe Hafsa Sultan'ın Nebahat Çehre canlandırırken Evrim Alasya'da gençliğini canlandırdı.

2015-2016 döneminde Güneş'in Kızları dizisinde; Emre Kınay, Berk Atan, Tolga Sarıtaş, Burcu Özberk, Hande Erçel ve Miray Akay ile rol alan Evrim Alasya, Güneş karakterini canlandırdı.
2018 yılında Kanal D'de yayınlanan Koca Koca Yalanlar adlı dizide Müjgan rolünü oynarken; Hakan Yılmaz, Selen Uçer, Pelin Öztekin, Ferdi Sancar ve Rüzgar Aksoy ile başrolleri paylaştı.

Tam adı, Müjde Evrim Alasya'dır. Zeki Alasya ile herhangi bir kan bağı yoktur.

Filmografisi

2018 Koca Koca Yalanlar - Müjgan
2015 Güneşin Kızları - Güneş
2014 Benim Adım Gültepe - Suna
2013 Vicdan
2011 Muhteşem Yüzyıl - Genç Valide Sultan
2010 Gönülçelen - Balçiçek
2008 Muro - Nalet Olsun İçimdeki İnsana - Fidan
2008 Gece Sesleri - Neslihan
2008 Başka Semtin Çocukları - Evrim
2005 Ihlamurlar Altında - Sema
2005 Bir İstanbul Masalı
Evrim Alasya Kimdir? Biyografi Evrim Alasya Kimdir? Biyografi Biyografistan Evrim Alasya Hayatı, Evrim Alasya Biyografi, Evrim Alasya Nereli ve Kaç Yaşında, Evrim Alasya Hakkında Bilgi Evrim Alasya , 2 Ağustos 1979 tarihinde İzmir'de doğdu. 5 yaşında ritmik jimnastik yapmaya başlayan Evrim Alasya, İlköğretim ve liseyi... 4.5 5

Hiç yorum yok: