Biyografi Ara

İsmail Filiz Kimdir? Biyografi

 

İsmail Filiz Kimdir Biyografi
İsmail Filiz, 23 Mayıs 1980 yılında Çankırı'da doğdu. Eski AKP Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz'in 3 çocuğundan en büyüğüdür. Ailesi'nin Çankırı'da Ahşap ve Çelik Kapı fabrikası, benzin istasyonu, ve inşaat şirketleri bulunmaktadır. Samanyolu Koleji ve Ankara Gazi Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Başkent Üniversitesi'nde okudu.

Ailesi'ne ait benzin istasyonunda işletmecilik yapan İsmail Filiz, aldığı bir dizi teklifi ile oyunculuk kariyerine hızlı bir şekilde başladı.

2009-2011 yılları arasında yayınlanan Ezel dizisinde, Ezel karakteri'nin estetik ameliyat olmadan önceki gençlik hali olan Ömer Uçar karakterini canlandırdı. Dizide; Kenan İmirzalıoğlu (Ezel), Cansu Dere (Eyşan), Yiğit Özşener (Cengiz), Barış Falay (Kerpeten Ali), Tuncel Kurtiz (Ramiz Dayı), Haluk Bilginer (Kenan Birkan) başrollerde oynadı.

2011 yılında Anadolu Kartalları adlı sinema filmimde Üsteğmen Tunç Sözeri rolünü oynadı.

Sefa Tiryaki ile birlikte, Şafak Sezer'in Ketenpere ve Kolpaçino 3 : Devre filmileri'nin yapımcılığını üstlendiler.

2016-2017 döneminde Osmanlı'da Kösem Sultan dönemini konu olan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Abaza Mehmet Paşa'yı canlandırdı.

2018 yılında Deliler Fatih'in Fermanı adlı sinema filminde Aşgar karakterini canlandırdı. Filmde; Erkan Petekkaya, Cem Uçan, Yetkin Dikinciler, Kamil Güler, Nur Fettahoğlu, Batın Uçan, Mehmet Ali Karakuş, Gökçe Özyol ve Demet Tuncer gibi birçok oyuncu ile birlikte rol aldı.

2020 yılında Emir Khalilzadeh'in yönettiği, Adanış Kutsal Kavga adlı Türkiye'nin bugüne kadar yapılmış en yüksek bütçeli aksiyon filminde başrol karakterlerinden İlhan Haşimoğlu'nu canlandırıyor. Filmde; Esra Bilgiç, Baki İlhan, Serdar Deniz, Nevzat Yılmaz, Aslıhan Karalar, Turgay Tanülkü, Cenk Kangöz, Can Nergis, Ercüment Fidan ve Dilek Serbest ile birlikte rol aldı. Film, 20 Mart 2020 tarihinde gösterime girecekti. Ancak corona virüs pandemisi nedeniyle 18 Aralık 2020 tarihine ertelendi.

İsmail Filiz Evlilikleri

İlk evliliğini, 9 Temmuz 2006 tarihinde Evren Filiz yaptı. Evren Filiz bir magazin programında eşi için Çakma Ezel benzetmesi yapması sonrasında 2011 yılında boşandılar. 10 Temmuz 2013 tarihinde Evren Filiz, lösemi'den dolayı vefat etti.

15 Ekim 2017 tarihinde Azeri oyuncu Nurana Bagieva ile evlendi.

Filmografisi

2020 Adanış Kutsal Kavga - İlhan Haşimoğlu
2018 Deliler Fatihin Fermanı - Aşgar
2017 Kolpaçino 3 : Devre - Yapımcı
2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem - Abaza Mehmet Paşa
2015 Milat - Yağız Ali
2014 Paşa Gönlüm - Melih
2013 Ketenpere - Yapımcı
2014 Ezra - Çahangir Hüseyinov
2011 Anadolu Kartalları - Üsteğmen Tunç Sözeri
2009 Ezel - Ömer Uçar
İsmail Filiz Kimdir? Biyografi İsmail Filiz Kimdir? Biyografi Biyografistan İsmail Filiz Hayatı, İsmail Filiz Biyografi, İsmail Filiz Nereli ve Kaç Yaşında, İsmail Filiz Hakkında Bilgi İsmail Filiz , 23 Mayıs 1980 yılında Çankırı'da doğdu. Eski AKP Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz 'in 3 çocuğundan en büyüğüdür. ... 4.5 5

Hiç yorum yok: