Biyografi Ara

Mim Kemal Öke Kimdir? Biyografi

 

Mim Kemal Öke
Mim Kemal Öke, 1884 yılında İstanbul'da doğdu. Askeri Rüştiye ve Tıbbiye İdadiyi bitirdi. Mektebi Tıbbiye-i Şahane’yi (Askeri Tıp Okulu) Hekim Yüzbaşı rütbesiyle ile 1919 yılında bitirdi. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde stajını tamamladıktan sonra Cerrahi ihtisasına başladı.

Trablusgarp Savaşı savaşında gönüllü olarak Derne Cephanesinde görev aldı. Dönüşünde Gümüşsuyu Asker hastanesinde operatör ve röntgen uzmanlığına atandı. Bir ara Çanakkale’de 5. Ordu Sağlık Başkanı yardımcısı ve menzil müfettişliği başhekimi oldu. I. Dünya Savaşı sırasında kurulan bulaşıcı hastalıklarla mücadele kuruluna başkanlık etti.

Savaş sonrası, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde Prof.Dr. Weiting’in yerine cerrahi hocası oldu.

Türk Kurtuluş Savaşı'nda Ankara Cebeci Merkez Hastanesi binasında görevini sürdürürken, Gülhane Askeri Tıp Akademisi 1. hariciye kliniğini yönetti. Sakarya Meydan Muharebesi sırasında Isparta’da ağır yaralılar için Kızılay Hastanesini kurdu. Atatürk’ün ölümüne kadar onun sağlığı ile yakından ilgilenmiştir. Hür Ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nda Büyük Üstat olarak görev yaptı.

Mim Kemal Öke, 1955 yılında öldü.

Mim Kemal Öke Eserleri

1939 Diyabet ve Şirürji
Mim Kemal Öke Kimdir? Biyografi Mim Kemal Öke Kimdir? Biyografi Biyografistan Mim Kemal Öke Hayatı, Mim Kemal Öke Biyografi, Mim Kemal Öke Hakkında bilgi... Mim Kemal Öke , 1884 yılında İstanbul'da doğdu. Askeri Rüştiye ve Tıbbiye İdadiyi bitirdi. Mektebi Tıbbiye-i Şahane’yi (Askeri Tıp Oku... 4.5 5

Hiç yorum yok: