Murat Başoğlu Kimdir? Biyografisi

Murat Başoğlu
Murat Başoğlu, 1968 yılında İzmir’de doğdu. 17 yaşından itibaren Mankenlik yaparken, 10 yıl podyumlardan sonra ekranlara transfer olan ve 5 sene televizyonda da yaptığı başarılı işlerle adından söz ettirdi.

Murat Başoğlu, televizyonda ilk iş olarak 1996 yılında 
Şebnem Dönmez ile ''Sabah Şekerleri'' programını sundu. Yine 1997 yılında Şebnem Dönmez ile ''Görevimiz Tehlike'' adlı yarışma programını sundu.


2003 yılında televizyonculuğu bırakıp “Biyer Reklam Ajansı”nı kurdu. Daha sonra ''Tulipan'' markasıyla tasarım ofisi de kurarak işlerini genişletti. Takkunya, Bobblehead ve Cartoonbox gibi markalar adı altında hediyelik eşya ve hayata keyif veren ürünler tasarlıyor.


Murat Başoğlu, 2012 yılında ''Bir milyon Canlı Para'' adlı yarışma programını sundu.

1.83 boyunda , 73 kilo, 2008 yılından beri spor yapıyor ve vücut çalışıyor. Fit bir vücuda sahip olmak isteyen Murat Başoğlu, 2012 yılında Men’s Health dergisine üstü çıplak resmi ile kapak oldu.


2013 yılının başında yenisi başlayan ve tv8 ekranlarında gösterilen 
''Bir Fikrin mi Var?'' adlı yarışma programında sunuculuk yapmaktadır.

Murat Başoğlu, 2003 yılında Hande Bermek ile evlendi. Can adında bir oğlu vardır.

Murat Başoğlu, juride; 
Seyfi Dursunoğlu, Erol Evgin ve Demet Akbağ’ın olduğu "Benzemez Kimse Sana" adlı yarışma programında 3 yıl süre ile sunuculuk yaptı.

Filmografisi 


2014 Patron Mutlu Son İstiyor
2010-2012 - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Ercüment'in Adamı
2010 Makber - Nihat
2007 Tatlı İntikam - Metin
2002 Zeybek Ateşi - Ali Karabulut
2001 90-60-90 - Arda
1999 Nilgün 2 - Ömer
1999 Nilgün - Ömer
1993 Bizim Mahalle - Tamer
Previous
Next Post »