Alper Saldıran Kimdir? Biyografisi

Alper Saldıran
Alper Saldıran, 16 Eylül 1984 yılında doğdu. Sahneye ilk kez 5 yaşında, anaokulunda oynadığı piyeslerle çıktı; hemen ardından folklore, özellikle Kafkas danslarına, yöneldi. İlkokul boyunca hem tiyatroya, hem dansa aralıksız devam etti. Turizm Lisesinden mezun olan Saldıran, Marmara Üniversitesi Turizm Bölümü’ne geçiş yaptı ancak okulunun ikinci yılı biterken meslek olarak oyunculuğu seçti.

Üniversite döneminde, Turgut Özakman'ın ''Fehim Paşa Konağı'' adlı oyununda Yusuf karakterini canlandırdı; bu rolüyle Üniversiteler-arası tiyatro yarışmasında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Ardından ''Bir Dilim Aşk'' dizisinde Burak rolüyle ilk televizyon dizisinde yer aldı Marmara Üniversitesi’nden ayrıldıktan sonra, 2005 yılında, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne burslu olarak başladı. Yeni okulunun 1. sınıfında “Son Dünya” adlı oyunda görev aldı ve Avrupa ile Akdeniz ülkelerini kapsayan Mısır Tiyatro Festivali’ne öğrenci olarak katıldı. Ertesi yıl aynı programa katılan diğer tiyatro öğrencileriyle beraber, ''Babil Kulesi'' oyununda rol aldı. Okul döneminde “Kara İnci” ve “Derman” dizileriyle televizyon kariyerine devam etti. Ardından ses getiren Vodafone reklamları ve “Melekler Korusun” dizisi.. Aynı dönemde “Hizmetçiler” adlı tiyatro oyununda Hanımefendi rolünü oynadı. 

Alper Saldıran, tiyatro bölümünden mezun olduktan sonra, dizi ve film oyunculuğuna devam etti. “Yerden Yüksek” dizisinde Feyyaz, ilk beyaz perde deneyimi olan “Anadolu Kartalları” filminde Fatih Karakuş ve ''Sağsalim'' adlı filmde Recai rolünü canlandırdı. Yine aynı dönemde ''Çehov Makinesi'' adlı tiyatro oyununda oynadı. 

Alper Saldıran,  Beni Böyle Sev adlı dizide Ömer karakterini canlandırıyor.

Filmografisi


2013 Beni Böyle Sev - Ömer
2012 İnsanlar Alemi 
2012 Sağ Salim - Recai
2011 Anadolu Kartalları - Fatih Karakuş
2010-2011 Yerden Yüksek - Feyyaz
2008-2009 Melekler Korusun - Barış
2008 Derman - Tuna
2007 Kara İnci - Seçkin
2004 Bir Dilim Aşk - Burak
Previous
Next Post »