Biyografi Ara

Göksel Kimdir? Biyografisi

 

Göksel
Göksel Demirpençe, 25 Kasım 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde eğitimini sürdürürken profesyonel olarak müzikle ilgilenmeye başladı. 1992 yılından itibaren birçok orkestrada solistlik yaptı. 1995 yılında ünlü müzisyen Onno Tunç'la tanışmasıyla birlikte müzik yaşamını bir albüm ile bütünleştirmeye karar verdi. Ve yine aynı yıl Sezen Aksu'nun orkestrasında vokalist olarak görev aldı.

İlk albümü 'Yollar' Sarp Özdemiroğlu prodüktörlüğünde 1997 yılında yayınlandı. Albüm ağırlıklı olarak sanatçının kendi bestelerinden oluşuyordu. Yorumculuğunun yanı sıra şarkı yazarlığıyla da dikkat çekti.

Kendi şarkıları dışında söz ve müzikleri Sezen Aksu ve Onno Tunç'a ait "Kurşuni Renkler" ve "Yakışıklı" adlı iki şarkıyı yorumladı. Albümün ses getiren ilk parçası "Sabır" oldu. Şarkı Goksel'in teatral yorumu ve Yavuz Cetin'in gitar solosuyla beraber, deneysel tatlar içeren video klibiyle de müzikseverlerin beğenisini kazandı.

Sanatçının ikinci albümü "Körebe" Ekim 2001'de piyasaya çıktı. Bu albümde yer alan 'Depresyondayım' şarkısı geniş kitleler tarafindan çok sevildi. "Körebe" albümü aynı zamanda Göksel ve Alper Erinç'in müzikal birlikteliklerinin başlangıcı oldu.Şarkıcı aslında neşeli biri olduğunu ancak şarkılarını hüzünlü zamanlarda yazdığını söylemiştir.

Göksel, Alper Erinç prodüktörlüğünde, 2003 yılında 'Söz Ver', 2005 yılında 'Arka Bahçem' ve 2007 yılında 'Ayda Yürüdüm' albümleriyle müzikseverlerle buluştu.

Göksel, 2009 Mayıs ayında yayınlanan 'Mektubumu buldun mu?' ve 2010 yılında 'Hayat Rüya Gibi' albümleri ile 70'li yılların şarkılarını yeniden seslendirdi.Bu albümüde çok dinlenmiştir

2012 yılında Ozan Çolakoğlu prodüktörlüğünde 'Bende Bi' Aşk Var' isimli albümü çıkaran Göksel, büyük beğeni topladı. "Bende Bi' Aşk Var " son yılların en iyi albümü olarak nitelendirildi. Göksel, dijital platformda yılın en çok indirilen şarkısı "Acıyor " ile Altın Kelebek, Avrupa Gazeteciler Derneği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti "En İyi Pop Kadın Sanatçı" ödüllerine layık görüldü. Göksel üçüncü video klibi 'Yalnız Kuş'u 2012 Kasım ayında yayınladı.2013 Türkiye Müzik Ödüllerin'de En İyi Kadın Şarkıcı ödülünü almıştır.

Albümleri


1997 Yollar
2001 Körebe
2003 Söz Ver
2005 Arka Bahçem
2007 Ay'da Yürüdüm
2009 Mektubumu Buldun mu?2009 The Best of Göksel
2010 Hayat Rüya Gibi
2012 Bende Bi' Aşk Var
Göksel Kimdir? Biyografisi Göksel Kimdir? Biyografisi Biyografistan Göksel Demirpençe , 25 Kasım 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde eğitimini sürdürürken profes... 4.5 5

Hiç yorum yok: