Mert Fırat Kimdir? Biyografisi

Mert Fırat
Mert Fırat, 10 Ocak 1981 yılında Ankara'da doğdu. Babası 1980'li, yılların tanınmış arabesk sanatçılarından Nihat Fırat’dır. Babası Hatay, annesi ise Kayseri'lidir. Ortaokuldan beri tiyatro ile ilgilendi.

Liseyi bitirdikten sonra Üniversite sınavından sonra yazın Alanya’da garsonluk yaptı, İyi de para kazandı. O para da İsveç’e kız arkadaşının yanına gitmesine yetti. İsveç’te de garson, aşçı olarak çalıştı, aynı zamanda da üniversitede; İsveç’te radyo televizyon eğitimi gördü. Daha sonra orayı yarıda bırakıp Ankara’ya dönüp Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünde okudu ve 2006 yılında mezun oldu.

2006 yılında İstanbul’da Oyun Atölyesi’nde William Shakespeare’in Hırçın Kız adlı oyunu için sınava girdi ve seçildi ve İstanbul’a taşındı. Daha sonra oyunculuğa başlayan Mert Fırat,
2005 yılından itibaren birçok TV projesinde görev aldı. Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in oynadığı Binbir Gece dizisinde Burak İnceoğlu rolünü oynadı. Senaryosunu İlksen Başarır ile birlikte yazdığı ve başrolünü oynadığı Başka Dilde Aşk adlı sinema filmi ile büyük bir çıkış yaptı. Ardından senaryosunu yazdığı Atlıkarınca filminde oynadı.

Mert Fırat, 2013 yılında Beren Saat'in başrolde oynadığı İntikam dizisinde Emre Arsoy rolünü canlandırmaktadır.

Filmografisi

2013 İntikam - Emre Arsoy
2013 Kelebeğin Rüyası - Rüştü Onur
2013 Erkek Tarafı : Testosteron - Tankut
2011 Do Not Forget Me Istanbul
2011 Devrimden Sonra - Köylü Genç
2011 Dedemin İnsanları - Hasan
2011 Bir Ömür Yetmez - Ali Akyol
2011 Beni Unutma - Sinan
2010 Atlıkarınca - Erdem
2009-2010 Kapalıçarşı - Arda Güler
2009 Başka Dilde Aşk - Onur
2007 Yersiz Yurtsuz - Hüseyin
2007 Hayattan Korkma - Engin
2006 İşte Benim - Ali
2006-2008 Binbir Gece - Burak İnceoğlu
2000 Bizim Evin Halleri - Bora


Senaryo

2013 Erkek Tarafı : Testosteron
2010 Atlıkarınca
2009 Başka Dilde Aşk

Tiyatro

2012-... Antonius ile Kleopatra (Oyun Atölyesi) - Ceasar
2008-2012 Testosteron (Oyun Atölyesi) - Tretyn
2006-2007 Hırçın Kız (Oyun Atölyesi) - Tranio
2004-2005 Atları da Vururlar (Ankara Devlet Tiyatrosu)
2003-2004 Palyaço Prens (Ankara Devlet Tiyatrosu)
2002-2003 Şeyh Bedrettin (Ankara Devlet Tiyatrosu)
1999-2000 Hastalık Hastası (Söder Theatre - İsveç)
Previous
Next Post »