Rıza Kocaoğlu Kimdir? Biyografisi

Rıza Kocaoğlu
Rıza Kocaoğlu, 19 Mart 1979 yılında İzmir'de doğdu. 9 Eylül Üniversitesi'nde oyunculuk eğitimi aldı.

Rıza Kocaoğlu, Çağan Irmak'ın ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu "Bana Şans Dile" ile sinemaya adım atarak başrolü üstlenen oyuncu, başarılı performansı sayesinde Şile Büyülü Fener Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

"Av Mevsimi", DOT oyunları "Malafa" ve "Punk Rock", 90'ların efsane radyo programından yola çıkarak çekilen Kaybedenler Kulübü'nde rol aldi ayrica önemli olarak Gösterilebilecek Kuzey güney ve Ezel'de rol aldı. Babası Göztepe'nin yıllarca tribün amigoluğunu yapan başbakan lakaplı İsmail Kocaoğlu'dur. Aynı zamanda kendisi de fanatik Göztepe'lidir.

Filmografisi


Karadayı (dizi) (2012) Komiser Yasin
Kuzey Güney (2011-2012) Ali
Labirent (2011) Haluk
Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm (2011) Pembo-Dentist
Kaybedenler Kulübü (2010)
Av Mevsimi (2010) - Asit Ömer
Ezel (dizi) (2010-2011) Dizi - Temmuz
Başka Semtin Çocukları (2009) - Neco
Sonsuz (2009)
Elveda Rumeli (2009) - Hacı Ali
Sınıf (2008) Dizi - Cüneyt
Emret Komutanım: Şah Mat (2007) - Obsesif Tuncay
Kabuslar evi - Karanlıktan gelen (2006) * Organize İşler (2005)
Gece Yürüyüşü (2004) Dizi - Metin
Ruhun Duymaz (2004) Dizi - Erdi
Yeni Hayat (2001) Dizi
Bana Şans Dile (2001) - Bahadır
Previous
Next Post »