Ruhi Sarı Kimdir? Biyografisi

Ruhi Sarı
Ruhi Sarı,  1972 yılında Trabzon'da doğdu. Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, sanat hayatına Kartal Sanat Tiyatrosu'nda başladı. Tiyatro sahnesinde Çapraz Aşklar, Ağır Roman ve Havadan Sudan adlı oyunlarda rol almıştır.

1995'te Tunç Başaran'ın Sen de Gitme Triandafilis adlı filmiyle sinemaya geçti. Filmde başarılı bir performans sergileyerek Antalya Altın Portakal Film Festivali'de "Yılmaz Zafer Onur Ödülü", Adana Altın Koza Film Festivali'nde "Yılmaz Güney Onur Ödülü" ve Ankara Uluslararası Film Festivali'nde "Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu" ödülünü kazandı. Boşnak yazar Meşa Selimoviç'in 1966 tarihli romanı Derviş ve Ölüm'den uyarlanan Derviş (Il Derviscio) adlı filmde genç yetim Yusuf'u canlandırdı. 2002'de gösterime giren filmin yönetmenliğini İtalyan yönetmen Alberto Rondalli üstlendi. Serdar Akar'ın üçüncü sinema filmi Maruf'ta töreler gereğince dul kalan yengesiyle evlenmeye zorlandırılan Maruf'u canlandırdı. 2007'de senaryosunu Yavuz Turgul'un yazdığı ve Ömer Vargı'nın yönettiği Kabadayı'da mafya adamı rolüne büründü. Aynı yıl İnan Temelkuran'ın Made in Europe filminde Ali adındauyuşturucu bağımlısı bir gurbetçiyi canlandırdı. Filmin diğer 17 erkek oyuncusuyla birlikte Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü.

Şimdiye kadar Unutmadım, Bakış ve Çarpışma adlı üç kısa filmde rol almıştır.

Yalan ve Figüran adlı televizyon filmleriyle deneyim kazandı. İlk televizyon dizisi 1999'da Star TV'de yayınlanmaya başlayan Zilyoner oldu.Daha sonra aynı yılda Yılan Hikayesi adlı dizide oynadı. 2000'de TRT'de yayınlanan 7 Numara adlı dizide Satılmış Ballıoğlu karakterini canlandırdı. Aynı yıl Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Şaşıfelek Çıkmazı dizisinde rol aldı. 2001'de Yeditepe İstanbul, 2002'de Yarım Elma, 2003'te Sultan Makamı, 2004'te Haziran Gecesi, Ruhun Duymaz ve Saçsaça Başbaşa, 2005'te Hırsız Polis, Alanya Almanya ve AB'nin Yolları Taştan, 2006'da iseEzo Gelin dizisinde rol adlı. 2008 yılında Özcan Deniz ve Meltem Cumbul'un başrollerini paylaştığı Aşk Yakar adlı dizide Tarantino karakterini canlandırdı.2009'da Bahar Dalları 'nda Halil karakterini canlandırdı.Şu anda Yerden Yüksek adlı bir dizide Cumali rölünü oynamaktadır.

Ruhi Sarı, 17 Eylül 2004 tarihinde sanat yönetmeni Natali Yeres'le evlendi. İstanbul Maltepe'de oturmaktadır.


Filmografisi

Moskova'nın Şifresi Temel(2013)
Sümela'nın Şifresi: Temel(2011)
Yerden Yüksek(2010)
Bahar Dalları (2009)
Adab-ı Muaşeret (2009) - Ertunç
Pus (2009)
Türkler Çıldırmış Olmalı (2009)
Güz Sancısı (2008) - Nümayişçi
Aşk Yakar (2008) - Tarantino
Kabadayı (2007) - Devran'ın Sağ Kolu
Made in Europe (2007) - Ali
Ezo Gelin (2006) - Recep
Alanya Almanya (2005) - Adem
Çarpışma (2005) - Ali
AB'nin Yolları Taştan (2005) - Serkan Çekirdek
Hırsız Polis (2005)
Saçsaça Başbaşa (2004) - Kamil
Ruhun Duymaz (2004) - Zarif
Haziran Gecesi (2004)
Bakış (2003)
Neredesin Firuze (2003) - Seyfi
Sultan Makamı (2003) - Eko
Yarım Elma (2002) - Huşeng (Azeri)
Maruf (2001) - Maruf
Derviş (2001) - Yusuf
Hiçbiryerde (2001) - Veysel
Yeditepe İstanbul (2001) - Ömer
Şaşıfelek Çıkmazı (2000)
7 Numara (2000) - Satılmış Ballıoğlu
Figüran (1999)
Zilyoner (1999) - Engin
Üçüncü Sayfa (1998) - İsa
Unutmadım (1997)
Yalan (1997)
Sen de Gitme Triandafilis (1995) - Rıfat
Previous
Next Post »