Sarp Apak Kimdir? Biyografisi

Sarp Apak
Sarp Apak, 11 Kasım 1981 yılında Diyarbakır'da doğdu. 5 yaşından sonra ailesi ile Bursa'ya yerleşti ve burada büyüdü. İlk önce işletme eğitimi almayı düşünen oyuncunun tiyatro hayatı, annesi, teyzesi ve yengesinin yetenek sınavlarına başvuru formu almasıyla başladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nü 2004 yılında bitirdikten sonra, okuldan hocası Barış Erdenk’in desteğiyle İstanbul'a gitti.

Sarp Apak, Sadri Alışık Tiyatrosu'nda sergilenen Ağır Roman adlı eserde başarılı bir oyunculuk çıkarttı. O senenin sonunda Yılmaz Erdoğan'ın da yer aldığı BKM Grubu'na dahil oldu ve Organize İşler adlı filmde küçük bir rolde oynama fırsatı buldu. 


Sarp Apak, ''Sizinkiler Dünya Kaç Bucak'' adlı çocuk oyununda oynadı ve bu oyunla Türkiye turnesine çıktı. BKM’nin yanında ''Mutfak'' adlı ufak bir sahnesi olan bir mekanda stand-up gösterileri de yapan yetenekli oyuncu, asıl şöhretini senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı 4. sezonunda girdiği Avrupa Yakası dizisinde Tanrıverdi rolüyle yakaladı. 

Sarp Apak, Gazanfer Özcan - Gönül Ülkü Özcan Tiyatrosu'nda da ''Öp Babanın Elini'' adlı oyunda ''Emrecan'' rolünde oynamaktaydı.

Sarp Apak, kendi yazıp bestelediği ''Aşkınla Yandım'' şarkısıyla birçok rock müzik dinleyicisinin listesine girmeyi başardı. Şöhret basamaklarını birer birer tırmanmasına rağmen mütevazılığını her zaman korumayı başardı.

Mahsun Kırmızıgül'ün ''Beyaz Melek ve ''Güneşi Gördüm'' adlı sinema filmlerinde rol almıştır. Kavak Yellerinden kısa bir süre ayrılmış daha sonra tekrar dönmüştür.
Kavak Yelleri'nin bitmesinin ardından, Gülse Birsel'in senaryosunu yazdığı Yalan Dünya adlı dizide Emir Danışman karakterini canlandırmaktadır.

Filmografisi

2011-2014 Yalan Dünya - Emir Danışman
2011 Yeraltı - Barmen
2011 Aşağı Yukarı Yemişliler
2010 Gecekondu
2009-2010 Kavak Yelleri - Güven
2009 Güneşi Gördüm - Ahmet Çavuş
2009 Aşk Geliyorum Demez - Berkcan
2009 7 Kocalı Hürmüz - Fişek Ömer
2008-2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar - Sarp
2008 Plajda - Ali
2008 O... Çocukları - Saffet
2007 Beyaz Melek - Reşat
2007-2009 Avrupa Yakası - Tanrıverdi
2005 Organize İşler - Kemal
2002 Kınalı Kar
2002 En Son Babalar Duyar - İsmail
Previous
Next Post »