Şener Kökkaya Kimdir? Biyografisi

Şener Kökkaya
İzzet Şener Kökkaya, 30 Haziran 1942 yılında Antalya'da doğdu. Sanat yaşamına 1957 yılında Eskişehir'de amatör tiyatro ile başlayan Şener Kökkaya, eğitimini sürdürmekte olduğu Eskişehir İktisadi ve Ticari Akademisi 2. sınıfında bıraktı. Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nda birçok oyunda rol aldı. Devlet Tiyatroları'nda konuk oyuncu olarak çalıştı. 1966 yılında Pendik Tiyatrosu’nun kurucusu ve oyuncusu oldu.

Şener Kökkaya, 1 yıl sonra girdiği Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 1982 yılına kadar oyunculuk ev sahne amirliği görevlerinde bulundu. 3 yıl Ankara Sanat Evi’nde yönetmenlik ve oyunculuk yapan sanatçı, 1986'da sağlık nedeniyle İzmir'e yerleşerek İzmir Sanat Tiyatrosu'nu kurdu. Şiir ve oyun senaryoları da yazan sanatçı, oyunculuğunu tiyatro ile sınırlamayıp, kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol almıştır. Denizli Belediyesi Konservatuarı’nda 2 yıl oyunculuk dersi veren Şener Kökkaya, Ankara Ekin Tiyatrosu'nun ardından Adana Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı.

Şener Kökkaya halen Antalya Devlet Tiyatrosu'nda görev yapmaktadır.

Filmografisi

2012 Uzun Hikaye - Çerçi Abdullah
2012 G.D.O Karakedi2012 İki Yaka Bir İsmail - Efe Ali
2011 Eyvah Eyvah 2 - Belediye Başkanı Çetin Yıldırım Ateş
2009 Sakarya Fırat - Kalafat
2009 Kutsal Damacana 2 - Budist Rahip
2009 Hayatın Tuzu - Zübeyir
2009 Ey Aşk Nerdesin? - Kamil
2009 Ay Lav Yu - Behçet
2008 Vicdan - Pavyon Sahibi
2008 Son Ağa - Ali Çıkrıkçıoğlu
2008 Nokta - Hamdullah Hoca
2007 Ulak - Kahveci Dursun
2005 Organize İşler - Kumarhane Sahibi
2003 Şıh Senem - Abuzer
2003 Vizontele Tuuba - Basri
2000 Vizontele - Basri
1993 Bir Düğün Masalı - Ekrem / Şahap

1987 Anayurt Oteli - Köylü
1986 Uzun Bir Gece
1978 Sürü - Çerçi
Previous
Next Post »