Turgay Tanülkü Kimdir? Biyografisi

Turgay Tanülkü
Turgay Tanülkü, 18 Temmuz 1953 yılında Uşak'ta doğdu. Ankara devlet konservatuvarı tiyatro yüksek bölümünden 1976 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. 1970-1971 döneminde Leningrad'da Tiyatro Akademisi'nin drama kurslarına katıldı ve Psikojimnastik eğitimi aldı. Turgay Tanülkü körler okulu, Çocuk ıslahevleri ve Türkiye'de 8 Bölge Cezaevinde Tiyatro grupları kurdu. Halen kurduğu gruplarla çalışmalarını sürdürüyor.

Turgay Tanülkü, 1987-1989 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Ana sanat Dalı Oyunculuk bölümünde Rol ve Sahne dersleri verdi. Sanatçı, 1984 yılında Konya'da Uluslararası Reji ödülü aldı. Ankara Yarı Açık Cezaevi Oyuncuları'nın oynadığı Yasalar ve İnsanlar, Misafir adlı oyunlarla Almanya Yeşiller Partisi barış ödülünü Reji dalında, 1988-1989 döneminde aldı. Meslek hayatı boyunca birçok sinema ve televizyon dizisinde oynadı. Ayrıca seslendirme çalışmaları da yapmıştır. 

Filmografisi

2014 Öğretmen - Orhan
2013 Halam Geldi
2013 Gelmeyen Bahar - Sinan
2013 Bensiz
2012 Mevsim Çiçek Açtı - Musa
2012 Kızımı Kurtarın - Baba
2012 Karaoğlan
2011 İnsan Aldandı - Sulhi
2011 Paranormal İstanbul
2011 Mor Menekşeler
2011 Kirli Oyunlar - Mithat Paşa
2011 Hiç Rıza
2011 Farklı Boyut
2011 Bir Ses Böler Geceyi
2011 Üç Kadın Üç Kader
2010 Üçgen
2010 Çakal
2010 Kars Öyküleri
2010 Hanımeli Sokağı - Vahit
2010 Günah Keçisi - Tevfik
2010 Eşrefpaşalılar - Davut
2010 En Mutlu Olduğum Yer - Simitçi
2010 D - Mahkum
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi - Mehmet
2010 Aşk ve Ceza - Cemal
2009 Kapadokya Hikayeleri - Şahin
2009 Cadde Hikayeleri
2009 İncir Çekirdeği - Abdülkadir
2008 Ziya'nın Ağıdı - Anlatıcı
2008 Yaşar Ne Yaşar Ne Yamaz - Halil
2008 Son Cellat - Kazım
2008 Sevgili Düşmanım - Muhtar
2008 Plajda - Haydar
2008 Mıhlıçay Aşıkları - İmam
2008 Kırmızı Işık - Ahmet
2008 Kendi Okulumuza Doğru - Mahmut Ağa
2008 Fırtına
2008 Dur Yolcu - Şükrü
2008 Devrim Arabaları - Büfeci
2008 Bir Varmış Bir Yokmuş - Kara Ziya
2007 Zincirbozan - Simitçi
2007 Yaşamın Kıyısında - Turgay
2007 Yalan Dünya - Kemal
2007 Mavi Gözlü Dev - Baş Gardiyan
2007 Kuzey Rüzgarı - Abdo
2007 Fikrimin İnce Gülü - Hüseyin
2007 Duvar - Erol
2007 Bayrampaşa : Ben Fazla Kalmayacağım
2006 Umut Adası
2006 Taş
2006 Rıza
2006-2007 Arka Sokaklar 
2006 Aloya
2005 The İmam
2005 Savcının Karısı
2005 O Şimdi Mahkum
2005 Fırat Kenarında Yüzen Kayıklar
2005 Aşk Oyunu
2005-2006 Acı Hayat - Sabri
2004 Şubat Soğuğu
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2004 Küçük Yolcu
2004 Kayıp Cennet İnsanları
2004 Hak Düşmanı
2004 Cennet Mahallesi
2004-2008 Büyük Buluşma
2004 Ayın Karanlık Yüzü
2004 Avrupa Yakası
2003 Kırık Ayna
2003-2004 Kurtlar Vadisi - Şahin Ağa
2003 Hırçın Menekşe - Himmet
2003 Hayat Bilgisi - Hazal'ın Babası
2002 Sır Kapısı
2002 Beşik Kermesi
2001 Çifte Bela
2001 Vay Anam Vay
2001 Dedem, Gofret ve Ben
2001 Aşkına Eşkıya
2000 Dar Alanda Kısa Paslaşmalar
2000 Aşk Hırsızı
1999 Küçük Besleme - Cengiz
1996 Kurtuluş - Salih Omurtak
1993 Ferhunde Hanımlar - Belalı
1991 Kıssadan Hisseler
Previous
Next Post »