Uğur Polat Kimdir? Biyografisi

Uğur Polat
Uğur Polat, 1 Ocak 1961 yılında İstanbul'da doğdu. 1978 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'na katıldı. 1981'de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü.

Uğur Polat, 16 yıl boyunca Devlet Tiyatrosu'nda ve 30 tiyatro eserinde rol aldı. 1996 yılında İsmet Küntay Tiyatro Ödülü'nü aldı.



Çevirdiği birçok sinema filminde de ödüllere layık görüldü. Bunlardan bazıları; Salkım Hanım'ın Taneleri ile Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu"; Bütün Kapılar Kapalıydı sinema filmi ile 1990 yılında Ankara Film Festivali'nde "Umut Veren Oyuncu" ödülünü aldı.


Filmografisi

Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 (2013) - Saci Bey
Kayıp Şehir (2012) - Ethem
Son (2012) - Kudret
Türkan (2011) - Prof. Cihat Yemni
Çakal (2010) - Fahrettin
Yahşi Batı (2010) - Brokeback'li Buck Berry
Ali'nin Sekiz Günü (2008) - Mehmet
Aşk Yakar (2008) - Savcı Duran
Devrim Arabaları (2008) - Sami
Vali (2008) - Ömer
Beni Unutma (2008) - Recep
Tutsak (2007) - Adil
Mavi Gözlü Dev (2007) - Tahsin Bey
Kayıp (2007)
Küçük Adımlar (2007)
Sinekli Bakkal (2007) - Peregrini
Sis ve Gece (2007) - Sedat
Pars: Kiraz Operasyonu (2006) - Ertuğrul
2 Süper Film Birden (2005) - Abdullah
Seher Vakti (2005) - Ali
İstanbul Şahidimdir (2004) - Sina Öz
Sultan Makamı (2003) - Arif
Güz Sancısı (2002)
Karşılaşma (2002) - Sinan
O da Beni Seviyor (2001) - İbrahim
Yeditepe İstanbul (2001) - Ali
Beni Unutma (2000)
Yıldız Tepe (2000)
Ayna (2000)
Çilekli Pasta (2000) - Onur
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar (2000) - Cem
Filler ve Çimen (2000)
Salkım Hanımın Taneleri (1999) - Levon
Kimsecikler (1999)
Sıcak Saatler (1998) - Kaptan
Kördüğüm (1997)
Nice Yıllardan Sonra (1997) - Vedat
Bir Erkeğin Anatomisi (1996) - Taner
Kurtuluş (1996) - Veli Bey
Bir Kadının Anatomisi (1995) - Metin
Sahte Dünyalar (1995)
Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri (1992) - Kürşat
Suyun Öte Yanı (1991)
Yıldızlar Gece Büyür (1991)
Bütün Kapılar Kapalıydı (1990) - Ateş
Cahide (1989)
Sis (1988) - Erol
Previous
Next Post »