Ülkü Duru Kimdir? Biyografisi

Ülkü Duru
Ülkü Duru Gökseven, Eşkıya filmi ve Aliye dizisindeki Nusret karakteriyle tanınır. Saint Pulchery ve Dame de Sion mezunudur. 5 yaşındayken, Belediye Konservatuarı Bale bölümüne başladı. Okuluna devam etmekteyken konservatuarın tiyatro bölümünü bitirdi. İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. 

1998 yılında sert bir öğretmeni oynadığı Miss Margarida Yöntemi oyunu sırasında bir seyircinin kendisine tokat atması, çeşitli tartışmalara yol açtı. İstanbul Devlet Tiyatrosunda Yangın Duası ve Kır oyunlarında oynamaya devam etmektedir.

Ülkü Duru, son olarak, Yangın Duası oyununun da yazarı ve oyuncusu olan Berkun Oya'nın yönettiği İyi Seneler Londra filminde, Zuhal Olcay ile başrolleri paylaştı. 2012 yılında Son dizisinde Feride rolünü oynadı.

Filmografisi

2012 Şubat
2012 Yabancı
2012 Son - Feride
2010 Mükemmel Çift - Vahide Yılmaz
2008 Sınıf - Seher
2008 Karamel - Süreyya
2007 İyi Seneler Londra - Yaşar Nur
2004-2006 Aliye - Nusret
2003 Yazı Tura - Melehat
1996 Eşkıya - Emel'in Annesi
1995 Yer Çekimli Aşklar - Gül
1994-1997 Kaygısızlar - Terbiye Kaygısız
1992 C Blok - Fatoş
1992 Gülen Ayva Ağlayan Kar
1992 Gölge Oyunu
1989 Samanyolu - Didar
1974 Salak Milyoner
1971 Sindirella : Kül Kedisi

Tiyatro

2010 Bay Hiç : Sabahattin Kudret Aksal - Kim Kime Dum Duma Kumpanya-
2009 Vahşet Tanrısı : Yasmina Reza - İstanbul Devlet Tiyatrosu-
2004 Yangın Duası : Berkun Oya - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2003 Kır : Martin Crimp - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1999 Kanlı Düğün : Federico Garcia Lorca - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1997 
Miss Margarida Yöntemi : Roberto Athayde - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1996 Sekiz Kadın : Robert Thomas - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1991 Oresteia : İstanbul Devlet Tiyatrosu
1989 Batı Yakasının Hikayesi : İstanbul Devlet Tiyatrosu
1987 Önemli adam : Sabahattin Kudret Aksal - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1985 Sevgili Doktor : Neil Simon - İstanbul Devlet Tiyatrosu
19831983 Limon : Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu
1983 Lysistrata : Aristophanes - İstanbul Devlet Tiyatrosu

Ülkü Duru Ödülleri


2010 - 15. Sadri Alışık Ödülleri : Müzikal - Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü - Vahşet Tanrısı
2008 - 13. Sadri Alışık Ödülleri : Jüri Özel Ödülü - İyi Seneler Londra - 2008
2008 - Strasbourg U.B.F Festivali : En İyi Kadın Oyuncu Ödülü - İyi Seneler Londra - 2008
2008 - 5. Lions Tiyatro Ödülleri : Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu - Yangın Duası
1988 - Avni Dilligil Ödülleri : En İyi Kadın Oyuncu Ödülü - Önemli Adam
1984 - Sanat Kurumu Ödülleri : Övgüye Değer Kadın Oyuncu Ödülü - Limon
Previous
Next Post »