Umut Temizaş Kimdir? Biyografisi

Umut Temizaş
Umut Temizaş, 1980 yılında Bursa'da doğdu. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Okul yılları boyunca Yıldız Kenter'in, Mehmet Birkiye'nin, Haldun Dormen'nin ve Suat Özturna'nın yönettiği oyunlarda oynadı.

2003-2004 sezonunda İstanbul Belediye Şehir Tiyatroları'nda Adrian Brian’nın yönettiği ''Hamlet'' de rol aldı. 

Sokak Tiyatrosu ve jonglörlükle de ilgilenen Umut Temizaş, 2000 yılında Londra'da sokak tiyatrosu workshoplarına katıldı. Çeşitli TV dizilerinde rol aldı ve ''Gece Mevsimi'' oyunu ile Kenter Tiyatrosu'na katıldı.

Filmografisi

2012 Cennetten Kovulmak
2008 Yağmurdan Sonra - Cemil
2007 Gönül Salıncağı
2006 Candan Öte

2005 Maki
2004 Azize
2003 Kampüsistan
2001 Yılan Hikayesi
Previous
Next Post »