Yasemin Yalçın Kimdir? Biyografisi

Yasemin Yalçın
Yasemin Yalçın, 1959 yılında Malatya’da doğdu. 1982 yılında İstanbul Belediyesi Konservatuarı'ndan mezun olmuştur. Oyuncu Demet Akbağ ile Konservatuardan arkadaştır.

Kenter tiyatrosunda çalıştı. Bir çok film ve tiyatro oyunlarında görev aldı.


Yasemin Yalçın, Yasemince adlı kült tv klasiğinde yıllarca değişik karakterler canlandırmıştır. En bilinenleri Sürahi Hanım, Kakılmış, Şüayip, Alican ve Başbayan'dır. Yasemin Yalçın, kocası tarafından sürekli dayak yiyen “Kakılmış” karakteriyle aile içi şiddete dikkat çekti.

10 Mayıs 1991 tarihinde “Yasemin Yalçın Tiyatrosu”nu eşi İlyas İlbey'le birlikte kurdu. 1991 yılında En İyi Komedyen ödülünü aldı.

Yasemin Yalçın, makyaj uzmanı, ses sanatçısı Suzan Kardeş tarafından 2009 yılında çıkarılan “Makyaj Odası Şarkıları” albümünde “Taht Kurmuşsun Kalbime” adlı şarkıyı seslendirerek bu albümde yer almıştır.

Yasemin Yalçın-İlyas İlbey çiftinin 29 tane saf kan İngiliz ve 2 tane saf kan Arap atı, toplam 31 adet yarış atı vardır.

Yasemin Yalçın’ın Halil Ateşler ile olan birinci evliliğinden Eylül Ateşler adında bir kızı vardır. Daha kızları doğmadan boşanmışlardır.

Yasemin Yalçın, Tiyatro oyuncusu İlyas İlbey'le evlidir. Eda adında bir kızı vardır.

Filmografisi


2012 Gına
2010 Yasemince - Sürahi Hanım, Alican, Kakılmış, Gülazer, Şuayip
2008 Aman Annem Görmesin - Kaçık Hatçe
2005 AB'nin Yolları Taştan - Suzan Çekirdek
2002 Sana Bayılıyorum - Mine
2000 Yasemince 2000 - Hamaset Hanım
1997 Yasemince - Kakılmış, Şuayip, Gülazer
1996 Mesela Dedik - Alican
1994 İnce İnce Yasemince - Sürahi Nine, Alican
1993 Haşlama Taşlama - Alican
1992 Mahallenin Muhtarları - Konuk Oyuncu

1991 Varyemez - Dürdane
1989 Talih Kuşu - Leman
1987 Babamız Eğleniyor - Elmas
Previous
Next Post »