Gani Rüzgar Şavata Kimdir? Biyografisi

Gani Rüzgar Şavata
Gani Rüzgar Şavata, 1 Eylül 1960 yılında Malatya'da doğdu. Sanat hayatına tiyatro ile başlayan ve 18 yılını bu dalda geçiren Şavata, Malatya Şehir Tiyatrosu'nda çalıştı. 1993 yılında Komşular dizisi ile oyunculuğa başlayan Gani Şavata, birçok yapımda rol aldı. Ayrıca, yönetmenlik ve senaryo yazarlığı da yapmaktadır.

İlk senaryosu Ahu Tuğba'nın oynadığı Deliler Kudurunca filmidir. İlk yönetmeliğini ise Halepçe katliamını konu alan Sınır filminde yapan Gani Şavata, filmde ayrıca Barzan karakterini canlandırmıştır.

Son olarak 2008 yılında Saddamın Askerleri filminin senaristliği ve yönetmenliğini yapan Gani Şavata, ayrıca oyunculuk yapmıştır.

Gani Rüzgar Şavata, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde BDP'nin destekleyeceği bağımsız aday olarak Malatya'dan aday oldu.

Filmografisi

Oyuncu

2008 Saddamın Askerleri
2006 Aura
2005 Kenger

2005 Kenger 2
2002 Azad
2002 Dumanlı Yol
2001 Kardakiler
2001 Dumanlı Yol
2001 Dava / Doz
2000 Tutku Suçları
2000 Mezar Kurtları
2000 Karlar Eriyince
2000 Ozanlar Yaylası
1999 Sınır
1998 Gülün Bittiği Yer
1998 Cinayet Var
1997 
Böyle mi Olacaktı
1996 Drejan
1996 Ölümün Ağzı
1994 
İnsanlık Suçu
1994 Deliler Kudurunca
1994 Adı Osman
1994 Dönüş
1993 Komşular

Yönetmen

2008 Saddamın Askerleri
2005 Kenger
2005 Kenger 2
2005 Memleket Hikayeleri - Kevengin Yolları
2002 Azad
2002 Dumanlı Yol
2001 Dumanlı Yol
2001 Dava / Doz
1999 Sınır

Senaryo

2005 Kenger
2005 Kenger 2
2005 Memleket Hikayeleri - Kevengin Yolları
2002 Dumanlı Yol
2001 Kardakiler
2001 Dumanlı Yol
2001 Dava / Doz
1994 Deliler Kudurunca
Previous
Next Post »