Onur Şan Kimdir? Biyografisi

Onur Şan
Onur Şan, 24 Temmuz 1981 yılında Sivas'ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi ATA Kolejinde okuyan Onur Şan, İstanbul Teknik üniversitesi Konservatuar Şan bölümünü tamamladı Müzik yaşantısına, 8 yaşında bağlama çalmayı öğrenerek başlayan Onur Şan, Milliyet Gazetesinin düzenlemiş olduğu, Liseler Arası THM Ses yarışmasında, gösterdiği üstün performansıyla birinci oldu. TRT'nin düzenlediği yarışmada İstanbul bölge birincisi, ardından Türkiye ikincisi seçildi . TRT'nin düzenlemiş olduğu sınavı kazanarak, "Türk Halk Müziği Sanatçısı" olmaya hak kazandı.

Onur Şan, 2000-2002 yılları arasında TRT İstanbul Radyosunda akitli THM ses sanatçısı olarak görev aldı. Bunun yanı sıra 1998 Yılında İtalya ve Fransa da düzenlenen folklor festivaline katılan genç sanatçı Türk Halk Müziği kültürünü ve sanatını yurt dışında da başarı ile temsil etti.

Yolcular Türkü Nağme adlı grup albümü ile Türkü severler ile ilk buluşmasını gerçekleştiren, ardından Aşkın Mavisi ve son olarak da Dağlarına Kar olurum Yar adlı albümüyle, müzik yaşamına devam eden Onur Şan, TRT ekranların da yayınlanan ve gençleri ekrana bağlayan Halkalı Şeker ve Anadolu'nun Sesi Programını başarıyla sundu.


Derlemeleriyle, TRT arşivine büyük hizmetler sağlayan Babası A.Turan Şan, Amcası Ömer Şan ve Yengesi  Bilge Şan, TRT İstanbul Radyosu THM sanatçılarıdır.

2008 yılında Seda Sayan ile evlenen Onur Şan, 2010 yılında boşandı.

Onur Şan, 2008-2012 yılları arasında yayınlanan Akasya Durağı dizisinde Seyit karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2012 Mevsim Çiçek Açtı - Asaf
2008-2011 Akasya Durağı - Seyit
2007 Ayrılık - Asım
2006 Yaşanmış Şehir Hikayeleri - Bedri
2005 Zeytin Dalı - Selim
Previous
Next Post »