Biyografi Ara

Baskın Oran Kimdir? Biyografi

 

Baskın Oran
Baskın Oran, 26 Temmuz 1945 yılında İzmir'de doğdu. 1968 yılında bitirdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 1969 yılında asistan oldu. 1971 yılında uzaklaştırıldığı okuluna 1972 yılında Danıştay kararıyla geri döndü. 1974'te doktorasını tamamladı. 1982'de yardımcı doçent iken okuldan tekrar uzaklaştırıldı. 1990'da mahkeme kararıyla bir kez daha okuldaki görevine iade edildi. 1991'de doçent, 1997'de Uluslararası İlişkiler alanında profesör oldu. Çalışma alanı milliyetçilik, azınlıklar, Türk dış politikası ve din-devlet ilişkileridir.

Baskın Oran, 2006-2007 dönemi başında öğretim üyesi görevinden emekliye ayrılmış ve üç aylığına İngiltere Oxford Üniversitesi'ne öğretim üyesi olarak gitmiştir. Emekliliğin ardından Ankara Üniversitesi'nde ders vermeye devam etmektedir.

Türkçe ve Ermenice olarak yayınlanan haftalık Agos, günlük olarak yayınlanan Birgün gazetesi ile Radikal gazetesinin eki Radikal İki'de köşe yazıları yayımlanmaktadır.

Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu (İHDK) üyeliği ve onun alt komisyonu olan Azınlık Hakları ve Kültürel Haklar Alt Komisyonu Başkanlığı görevi yapmıştır. 1 Haziran 2007 tarihinde Ortak Bağımsız Aday Platformu girişimiyle İstanbul 2. Bölge'den bağımsız milletvekili adaylığını açıklamışsa da seçimlerde yeterli oy alamamıştır. Baskın Oran, 30 Mayıs 2008 tarihinde, Türk İntikam Tugayı imzalı mail ile, yaşamına yönelik ciddi bir tehdit almıştır.

15 Aralık 2008 tarihinde, Ahmet İnsel, Ali Bayramoğlu, Cengiz Aktar ve bine aşkın aydın ile, Ermenilerden Özür diliyoruz kampanyasını başlatmıştır. Bu kampanya ile ilgili yabancı gazetelere "1923'ten beri beynimizi yıkıyorlar", "bu kadar cehalet, bilgisizlik eğitim sistemimizden gelmektedir" demiştir.

Eski Milli Eğitim Bakanlarından Reşit Galip'in torunu Feyhan Hanım ile evlidir ve üç çocuk babasıdır. Kızı Sırma Oran 17 yıldır Fransa'da, Lyon kentinde yaşamaktadır ve siyaset ile uğraşmaktadır. 2008 Fransa Yerel Seçimlerinde, Fransa Yeşiller Partisi ve Fransa Sosyalist Partinin ortak kurduğu bir grup ile, Lyon şehirin bir beldesi olan Villeurbanne'dan dördüncü sıradan aday gösterilmiştir ancak Fransa'daki Ermeni Diasporasının ısrarı Sırma Oran istifaya zorlamıştır.

Baskın Oran Kitapları

"M. K." Adlı Çocuğun Tehcir Anıları
Atatürk Milliyetçiliği Resmi İdeoloji Dışı Bir İnceleme
Az Gelişmiş Ülke Milliyetçiliği Kara Afrika Modeli
Dalavera Memet'in Bodrum Tarihi
Devlet Devlete Karşı
Enişte Gözüyle Bodrum
Kalkık Horoz Çekiç Güç ve Kürt Devleti
Kenan Evren'in Yazılmamış Anıları (1989)
Kenan Evren'in Yazılmamış Anıları Son Defter (1990)
Küreselleşme ve Azınlıklar
Nerde O Eski Mahpushaneler!
Türk - Yunan İlişkilerinde Batı Trakya Sorunu
Türkiye'de Azınlıklar
Yunanistan'ın Lozan İhlalleri
Baskın Oran Kimdir? Biyografi Baskın Oran Kimdir? Biyografi Biyografistan Baskın Oran Biyografi, Baskın Oran Hayatı, Baskın Oran Kitapları ve hakkında bilgi... Baskın Oran , 26 Temmuz 1945 yılında İzmir'de doğdu. 1968 yılında bitirdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 196... 4.5 5

Hiç yorum yok: