Tevfik Gelenbe Kimdir? Biyografisi

Tevfik Gelenbe
Tevfik Gelenbe, 1931 yılında İstanbul'da doğdu. Vefa Lisesi mezunudur. 1960 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sanat yaşamına başlayan Gelenbe, 1969 yılında “Tevfik Gelenbe Tiyatrosu”nu kurdu. "Tevfik Gelenbe Tiyatrosu" vesilesiyle, özellikle genç oyunculara sağladığı desteklerle tanındı. 1980'lerde Uğurlugil Ailesi adlı dizide canlandırdığı "Bacı Kalfa" rolü ile ülke çapında üne kavuşmuştur.

Tevfik Gelenbe, 20 Ekim 2004 tarihinde 73 yaşındayken İstanbul'da kanser nedeniyle vefat etti. Mezarı İstanbul Anadolu yakasında Merdivenköy Mezarlığı'ndadır. Oyuncu Arkın Gelenbe'nin babasıdır.

Filmografisi

2002 İki Oda Bir Sinan
2001 Huzursuzlar
1991 Şen Dullar
1988 Uğurlugil Ailesi 
1961 Biz İnsan Değil miyiz?

Previous
Next Post »