Ayten Uncuoğlu Kimdir? Biyografisi

Ayten Uncuoğlu
Ayten Uncuoğlu, 24 Mayıs 1946 yılında Eskişehir'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. 

İlk olarak 1988'de Bir Tren Yolculuğu adlı filmde oyunculuğa başlayan sanatçı, asıl çıkışını ise 1996'da Yonca Evcimik ile birlikte rol aldığı Çılgın Bediş dizisinde Müdire Nazime Hanım rolü ile yaptı. 2003 yılında Aliye, 2008 yılında ise  Aşk Tutulması isimli sinema filminde rol aldı.

Oyunculuk çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. 2013 yılında 2 sinema filmi ve bir Tv dizisinde rol alan Ayten Uncuoğlu, son olarak 2016 yılında Hanım Köylü dizisinde rol aldı.

Filmografisi ( Bazıları)

2016 Hanım Köylü - Nuriye Nine
2015 Çelo - Zöhre
2013 Özür Dilerim - Nalan
2013 Gelmeyen Bahar - Feriha
2013 20 Dakika
2012 Yarım Kalan Mucize
2011 Sensiz Olmaz - Muhterem
2011 Eylül - Aslı
2009 Rina - Perizat
2009 Başka Dilde Aşk - Mürvet
2008 Usta - Ayten
2008 Gökten Üç Elma Düştü - Kayınvalide
2008 Aşk Tutulması - Latife
2007-2010 Kavak Yelleri - Ayşe Güngör
2006 Sis ve Gece
2005 Dilekler Zamanı
2004 Avrupa Yakası
2004 Aliye
2003 Hürrem Sultan
2002 Emanet
2002 Canım Kocacığım
2001 Yeşil Işık
2001 Tatlı Hayat
2001 Maruf
1996-2001 Çılgın Bediş
1995 Yer Çekimli Aşklar
1994 Babam Askerde
1993 Gece, Melek ve Bizim Çocuklar
1992 Çıplak
1992 Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri
1991 İlk Aşk
1990 Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu
1989 Tiyatro Belgeseli 
1989 Ayaşlı ve Kiracıları - Süsen
1988 Bir Tren Yolculuğu
Previous
Next Post »